Rádi Zsolt is bekapcsolódott az akadémia munkájába

Két korosztálynál kezdte a munkát.

Fehérvári Noémit már bővebben bemutattuk, mint akadémiánk új trénerét, de a kicsiknél Rádi Zsolt is bekapcsolódott a munkába. Ezúttal vele beszélgettünk.

Hogyan került képbe számodra a KTE, egyáltalán hogyan jutottál el az edzői pályához?

Kiskorom óta futballozom, középiskolás koromban kerültem Kecskemétre, éveket töltöttem el a KTE-nél, ahol az NBII-es csapatig jutottam, majd az NBIII-ban is játszottam. Utána végül a munka mellett döntöttem, elkezdtem dolgozni, így ez került előtérbe. Az edzősködés számomra Amerikában indult el, ugyanis öt és fél évig éltem és dolgoztam kint az Egyesült Államokban. Egy sportrendezvényen találkoztam Tornyi Barnabással, aki jó véleménnyel volt arról, ahogy a csapatomat irányítom, ő vetette fel, hogy miért nem veszem ezt komolyabban. Ahogy hazajöttem, azonnal léptem is, Kunszálláson tértem vissza a pályára, de mellette már elkezdtem edzősködni helyben az utánpótlásban. Amint lehetett, a Grassroots C-licencet meg is szereztem. A KTE úgy került képbe, hogy már egy jó éve felvetettem Pelikán Pistinek, hogyha tud valamilyen lehetőséget számomra, akkor jelezzen, végül ennek most jött el az ideje az akadémián.

Mely csapatoknál kezdtél, hogyan fogadtak a gyerekek?

Az U7-es és az U9-es csapatoknál segítek jelenleg. Nagyon jól fogadtak, és én is nagyon szeretek a gyerekekkel dolgozni. Más a szemlélet itt azért természetesen, mint Kunszálláson, profibban állnak hozzá már ebben a korban is a focihoz a gyerekek. Minden lehetőség adott a minőségi munkára, technikailag és taktikailag is.

Nagyon fiatal vagy még a pályán, milyen célokat tűztél ki?

Szeretnék minél erősebb licenceket megszerezni, ebben az évben a B-tanfolyam a célom, már jelentkezhetek is rá. Két évet kell ezt követően dolgoznom ennek megfelelően, utána azonnal szeretnék is tovább menni a Youth A-ra. Idővel majd szeretnék természetesen idősebb korosztályokkal is foglalkozni, így a 16-19 évesekkel. Ott már kicsit az eredmény is számít, itt a kicsiknél nem ezen van még a hangsúly. Élvezzék és szeressék a focit, ez a fontos.

Szerző: KTE/kteakademia.hu