Rádi Zsolt: Egységesebbek lettünk

U11-es értékelő.

Korosztályos csapataink közül ezúttal az U11-es együttes idényére tekintünk vissza, a fejlődés mellett még egységesebb lett a csapat Rádi Zsolt vezetőedző szerint.

– Mire helyeztétek idén a hangsúlyt?

–  A legnagyobb hangsúly a csapatjáték fejlesztésén volt. Kreatív labdakihozatalokra, kombinatív támadásépítésre, illetve ötletes, váratlan megoldásokra épülő befejezésekre próbáltuk ösztönözni a srácokat. Az optimális játékhelyzetek kialakítása és megoldása a fő célunk ebben a korosztályban.

– Milyen sorozatokon vettetek részt?

– Három különböző megmérettetésben vettünk részt, plusz a felkészülési tornákon, ahol kétszer is sikerült az dobogó legmagasabb fokára állni. Nagyon változó teljesítményt nyújtottunk egész évben. A Dunamenti Ligában és a kiemelt Bozsik tornákon is nagyszerű csapatokkal mérkőztünk. Volt, hogy nem találtunk legyőzőre, de volt, hogy egy-egy pontért is nagy harcot vívtunk. Sok játéklehetőséget kaptak a srácok a saját szintjüknek megfelelően. Nagyon szorgalmasan, motiváltan dolgoztak, többé-kevésbé a megfelelő koncentráció is megvolt az edzéseken. Sokat fejlődtek technikailag és taktikailag is. Csapatként még egységesebbek lettünk, barátságok szövődtek a gyerekek között.

– Meddig tart az idény számotokra?

– Egy kétnapos nemzetközi tornával sikerült zárnunk az évet, ahol neves magyar és külföldi csapatokkal találkoztunk, sok tapasztalattal gazdagodtunk. A gyerekeknek gratulálunk az egész éves kitartó munkájukhoz és hozzáállásukhoz, a szülőknek pedig köszönjük az áldozatos munkájukat és biztatásukat.

Szerző: KTE/kteakademia.hu