Pelikán István: Sokan érkeztek a korosztályba

Értékelés. 

A KTE LA U11-es csapata is sikeres idényen van túl, főleg azért, mert a korosztály szép számban tudott bővülni az előző idényben.

– Hogyan értékelnéd a szezont?

– Kicsit nehezebbe indultunk, de ez inkább kellemes nehézség volt, mert szerencsére nagyon sok új játékost tudott a klub leigazolni. A gyerekeket nagyon sok új impulzus érte, meg kellett ismerniük egymást, a klub játékfilozófiát, az edzésmódszereket és a klubot is. Egységessé kellett tenni a csapatot, meg kellett mindenkinek találni a posztját pozícióját, meg kellett ismerni a gyerekeket. Nekik is hozzá kellett szokni a magasabb intenzitású edzésekhez, elváráshoz és ellenfelekhez. Ez egy hosszabb időt vett igénybe, de a végére nagyon jó társaság alakult ki. A csapat a tabella nélküli kiemelt bajnokságban, a Bozsik-programon és a Dunamenti Ligában játszhatott erős ellenfelek ellen, ez jól szolgálta a gyerekek fejlődését.

– Kiket emelnél ki?

– A gyerekek ebben a korban elég hullámzóan teljesítenek, így egy gyengébb periódust jobb követ. Inkább az akaratot és fejlődést emelném ki, mert tényleg sokat tettek a gyerekek azért, hogy előre lépjenek. Sok értékes játékos van ebben a korosztályban.

– Milyen céljaitok voltak?

Az klub játékelveit figyelembe véve, mindenki elsajátította a letámadást, a labdakihozatalokat, a játékban a három játékos kapcsolatát. Ez nagyon pozitív és jó a jövőre nézve. Itt is van még fejlődési lehetőség. A területek felismerése átvétellel, labdavezetéssel is jól megy, igen magas szinten vannak a gyerekek ebben is. A letámadást is jól alkalmazták, nagyon magasan tudnak labdát szerezni, közel az ellenfél kapujához.

– Mi emelnél még ki a csapat kapcsán?

– A gyerekeknek sok élményben volt részük ebben az évben. Többnapos ottalvós tornák, válogatott mérkőzések buszos utazással, szülinapi gyerekzsúrok, homokfocik, Magyar Kupa mérkőzés, labdaszedés a felnőtt csapat mérkőzésein. Ezek mind olyan élmények, amelyekkel az egyesület jóvoltából részesülhettünk, és amit nem fognak elfelejteni a gyerekek, illetve erősíti a kötődésüket a sportághoz. Itt szeretném megköszönni edző kollégám, Kovácz Zsolt lelkiismeretes szakmai munkáját is. 

Szerző: KTE/kteakademia.hu