Pelikán István: Minden játékosnak, gyermeknek megvannak a maga értékei!

U9-es értékelő.

Az U7-es és U8-as korosztály után az U9 következik a sorban, Pelikán István vezetőedzővel beszélgettünk őszi szezonjukról.

Milyen célokkal vágtatok neki az ősznek?

Örömteli, hogy a korosztályhoz ebben a félévben hét új játékos csatlakozott. Az érkezők között voltak kezdők, illetve olyanok is, akik már néhány éve rendszeresen járnak edzésre. A gyerekek megismerése volt a fő célom az első időszakban. Ez sikerült, mert már tudom, hogy mit várhatok el tőlük, milyen erősségeik vannak, illetve melyek a fejlesztési pontok. Ez fordítva is igaz, hiszen már pontosan ismerik az elvárásokat az edzéseken és a mérkőzéseken is. Folyamatosan nagy intenzitással és odafigyeléssel edzenek, látszik rajtuk, hogy élvezik a játékot. Meg akarják tanulni, hogyan lehet még jobban játszani. 

A képzési program szerint milyen célokat határoztatok meg?

A labdarúgás alapjainak elsajátítása után, ebben a korban a tudás elmélyítése, a gyakorlás, illetve az alkalmazás a fő cél. Emellett a gyerekek gondolkodását kell fejleszteni, gyorsítani, hogy az adott játékszituációkban jó döntést hozzanak. Itt már a társak összekapcsolása is hangsúlyt kap támadásban és védekezésben is. Az említett területeken sikerült is előre lépnie a gyerekeknek a sok gyakorlásnak hála.

Kiket emelnél ki?

Az egész éves áttekintésben Scheiner Zsombort említeném első helyen, mert a legtöbb edzésen és mérkőzésen ő vett részt. Emellett nagyszerűen teljesít a kapuban, lábbal nagyon jól játssza meg a labdákat. Figyelmes, nyitott az új dolgokra. Érdeklődő, mindig kérdez, hogy megértse mit miért csinálunk. Segítőkész és támogatja a csapattársait, igazi csapatember. Minden játékosnak, gyermeknek megvannak a maga értékei, amivel el akarja érni vágyait, álmait. Nagyon sok motivált gyermek van ebben a korosztályban is, így a csapat minden tagját dicséret illeti! . 

Milyen célokkal vágtok neki a tavasznak?

Január első heteiben kezdünk, bízunk benne, hogy edzőmeccsekkel és ki tudjuk egészíteni a felkészülést. Tavasszal a gondolkodását és játék sebességét próbáljuk majd emelni.  Bízom benne, hogy a Dunamenti Liga fordulói és az edzőmeccsek hatására, felveszik azt a fordulatszámot, azt a játéksebességet és gondolkodást a gyerekek, amivel majd a további kihívások során is meg fogják állni a helyüket. Ez esetükben nyártól a Bozsik „A” szintet jelenti majd, ahol nagyobb létszám és pályaméret mellett zajlanak a meccsek.

A csapat tagjai:

Komonyi Marcell, Czéh Kamilla, Németh Zalán, Szabó Botond, Szuetta Bános, Némedi Bátor, Scheiner Zsombor, Kardos Attila, Berki Márk, Tóth Gergő, Kovács Áron, Zámbori-Gyenes András, Sándor Boldizsár, Szőke Márton, Dunai Dominik, Kovrig Martin, Kenderes Miksa, Kaiser Alexander, Túri Zsolt

Szerző: KTE/kteakademia.hu