Pelikán István: Élvezték a fejlődést a gyerekek

U9-es értékelő.

A KTE LA U9-es korosztálya izgalmas éven van túl, az egyéni fejlődés mellett a gyerekek egy cdsapatba kovácsolódva is megélhettek szép sikereket. Pelikán István vezetőedző értékelt e a 2023/2024-es idényt.

– Milyen sorozatokban szerepeltetek idén, ezeket hogyan értékelnéd?

– Az idei évben minden játékosnak szerettük volna megadni a lehető legtöbb játékpercet. Ez sikerült is, mert majdnem minden hétvégén volt lehetőségünk tornán, edzőmérkőzésen játszani. Mindenkinek próbáltuk megtalálni a legmegfelelőbb ellenfelet, aki motiváló kihívás elé állítja. Ebben a korban ez a legfontosabb, ez látszódott is a gyerekeken, mert rendre jó teljesítményt tudtak nyújtani minden eseményen, melyen ott voltunk. A számszerű dicsőség az, hogy az U9-es Dunamenti Ligában egy kiegyenlített, nagy csatában, jó játékkal az első helyen zárt a csapat, erre minden gyerek nagyon büszke lehet. Ami még fontosabb, hogy a fejlődés a gyerekeken érezhető.

– Milyen képzési célokat sikerült emellett teljesíteni?

– Nagyon jó iramú és színvonalú edzések voltak az évben. Az elsődleges feladatok és célok a gyerekek technikai fejlődése, az összjáték első fázisainak alkalmazása, a területek felismerése, kihasználása és a 4+1 egyes játékrendszer megismerése, elmélyítése és alkalmazása volt a mérkőzéseken. Ezeket nagyon jól megtanulták és használták a gyerekek. Remek teljesítmények voltak a csapaton belül, sok játékos tudott előre lépni, fejlődni. A csapaton belül az edzéslátogatottság is kimagasló volt, ez is elengedhetetlen a fejlődéshez. A legtöbb játékosnak a nagypályára átlépés nem lesz nehéz feladat.

– Mit emelnél még ki a csapat kapcsán?

– Nagyon jó a csapategység és a közösség. Szeretnek a gyerekek edzésre járni, pedig nagy az elvárás. Fejlődni mindig kell, és az nem mindig kényelmes érzés, ha ki kell lépni a komfortzónából. Ezt jól össze tudtuk viszont egyeztetni az év folyamán. Sok öröm, élmény és bánat mellett volt lehetőség az előre lépésre, amiben partnerek voltak a gyerekek és a szülők is. Igyekeztünk mindent megadni nekik. Köszönöm szépen a stáb – Kovács Zsolt, Benke Balázs, Tarjányi Bence és Telek Vilmos kapusedző – munkáját.

Szerző: KTE/kteakademia.hu