Pelikán István az U9-es csapat szezonját foglalta össze

Lezárjuk ezzel az előző szezont. 

Értékelőink zárásaként Pelikán Istvánnal, az U9-es csapat korábbi trénerével beszélgettünk, aki nyártól az SC Hírös-Ép szakmai igazgatójaként folytatja munkáját Kecskemét labdarúgásában.

Hogyan értékelnéd a tavaszi munkát?  

A tavaszi munka sokkal tartalmasabbra sikerült. A RUK programnak is köszönhetően a korosztályhoz hét új fiú csatlakozott a tél és a tavasz folyamán. Ezzel mind létszámban, mind minőségben sokat tudtunk előre lépni. Az edzéseken a gyakorlatokat nagy elánnal és örömmel végezték a gyerekek.  

Egy éves távot nézve, miben sikerült fejlődnie a korosztálynak? 

A csapat a nyáron indult, így a létszámban volt az egyik legnagyobb szükség a fejlődésre, ez sikeresen megtörtént. Kialakult a csapat magja. A gyerekeknek sikerült sokat előre lépni az egyéni képességekben, technikai és taktikai szinten is, ez látványos fejlődést hozott.

Minek kell lennie a következő lépésnek szerinted?

Nyomás alatt az egyéni technikát fejleszteni kell a gyerekeknél. Az alapokat elkezdtük lerakni a játék felépítésében, szervezésében, letámadásban. Ezeket folytatni, mélyíteni kell. A gyerekek játékhelyzet megoldó képességét kell gyorsítani, hogy az „A” szintű Bozsik-programokon fel tudják venni a versenyt az ellenfeleikkel. 

Milyen tornákon szerepeltetek, ezeket hogyan értékelnéd?

A Bozsik-programokon nagyon látszott a fejlődés, a pályákon a gyerekek sokszor önállóan játszották a meccseiket, sok sikeres megoldást, szervezett játékot mutattak. Hat tornán indultunk, ezeken jól szerepeltünk, ez eredményben is jelentkezett időnként. A legfontosabb az, hogy játékban is. Sok olyan játékhelyzet megoldást láttam vissza, amit az edzéseken gyakoroltunk, emellett kreatív egyéni megoldások is jellemezték a gyerekeket.  

Kiket emelnél ki? Miért?

Azt tapasztaltam, hogy mindenkinek megvan a maga erénye, amiben a maximumot tudja nyújtani, segíteni a társait. Ezek a gyerekek mind örömmel jönnek edzésre, élveztettel játszanak, fejlődni akarnak. Ezt a mentalitást emelném ki inkább, mint egy-egy játékost! Hasonló hozzáállást, és sok sikert kívánok a folytatásban a gyerekeknek, illetve a csapatot átvevő Király Dávidnak is!

Szerző: KTE/kteakademia.hu