Pászti Botond: Nagy tanulási vágy van a gyerekekben

U8-as értékelő.

A KTE LA U8-as csapata is több sorozatban mutathatta meg magát az utóbbi fél esztendőben, Pászti Botond értékelt ezt az időszakot.

– Új edzőként csatlakoztál nyáron a KTE kötelékéhez, hogyan vágtatok bele a munkába?

– Nyáron kezdtük az edzéseket a gyerekekkel, akik nagy lelkesedéssel és tanulási vággyal érkeztek hozzánk. Az U7-ben még a 3 a 3 elleni játékokon volt a hangsúly, ezt fokozatosan magunk mögött hagyva álltunk át a 4+1-es játékrendszerre. Kovács Zsolt kollégámmal az így használt felállási forma elsajátítását, valamint a klub és számunkra is fontos alapelvek megtanulását tűztük ki célként a gyerekeknél. Kiemelt figyelmet fordítottunk a bátor és kezdeményező egyéni és csapatjáték kialakítására. Az őszi szezon során Bozsik-programokon, több meghívásos tornán és a Dunamenti Ligán szerepeltünk. Utóbbin úgy gondolom, hogy kiemelkedő eredményt értünk el, a 15 csapatos mezőnyben a legjobb négy közé kerültünk. Több fronton is szép győzelmeket arattunk, voltak olyan tornák, amelyekről dobogósként térhettünk haza. Az eredményeknél is fontosabb, ahogy a gyerekek az edzéseken tanultakat igyekeztek a mérkőzések során is megmutatni. Szorgalmuknak és kitartásuknak köszönhetően mind egyénileg, mind csapatként előre tudtunk lépni. Úgy gondolom, többen is kiemelkedően szerepeltek az őszi szezon során.

– Hogyan készültük a folytatásra?

Az ünnepek alatt pihenőre megyünk, majd az új évet különböző tornákkal kezdjük. Tavasszal folytadódnak a Bozsik-programok és Dunamenti Liga küzdelmei is számunkra. Célunk továbbra is jó hangulatú edzésekkel tudástárunk bővítése, valamint a labdarúgás iránti szeretet megőrzése a gyereknél. A kis focistáknak köszönjük az edzéseken nyújtott aktív részvételt, a szülőknek a támogatást. Itt köszönném meg Kovács Zsolt, Bódi Attila, Fehérvári Noémi és Benke Balázs kollégám egész évben nyújtott, segítőkész munkáját.

Szerző: KTE/kteakademia.hu