Pászti Botond: Bátrak és kitartóak voltak a gyerekek

U8-as értékelő.

Csapataink idényzáró értékelőit az U8-as korosztállyal folytatjuk, melynek kapcsán Pászti Botond vezetőedző elmondta, minden sorozatban nagy elánnal futballoztak a gyerekek.

– Milyen sorozatokban szerepeltetek ebben az évben, mi volt a tapasztalat?

– Újdonságokkal és élményekben gazdag éven vagyunk túl U8-as csapatunkkal. Számos Bozsik Fesztivál mellett nívós, akár külföldi csapatokat is felvonultató tornákon szerepeltünk. Lehetőségünk volt edzőmeccseket játszani Szlovákiában, valamint részt vettünk a Dunamenti Liga küzdelmein is. Változó eredményeket értünk el, voltak torna győzelmeink, éremszerzéseink, de előfordult, hogy meg kellett elégednünk a középmezőnybe kerüléssel. Többek között a Dunamenti Ligában is a 15 csapatos mezőnyből a 8. helyet sikerült megszerezni. Bárhol is szerepeltünk, örömteli volt látni, hogy milyen bátran és kitartóan játszottak a gyerekek, Pozitívum az is, hogy az edzéseken gyakoroltak javarészt visszaköszöntek a különböző erősségű ellenfeleinkkel szemben.

– Milyen fő célok mentén dolgoztatok?

– Az idei év fő célja számunkra a játék megszerettetése volt még. Emellett viszont a játékosaink egyéniségét, a bennük rejlő értékes gondolatokat megőrizve, különböző alapelveket elsajátítva dolgoztunk. Ilyen volt például, hogy megtanuljanak ellenfeleinkre nyomást helyezni, nyomás alatt minél gyorsabban és minél jobb döntéseket hozva focizni. Úgy gondolom, hogy mivel az utánpótlásról beszélünk, a gyerekek fejlődése szempontjából ezek a fontos elemek. Tudásuk gyarapodása mellett személyiségük is sokat fejlődött. Új barátokra leltek, megtanultak csapatként közös célokért küzdeni, a nehézségeken együtt átlendülni, a kudarcokat feldolgozni, valamint megtapasztalhatták, hogy kellő szorgalommal és kitartással megvalósíthatóak a terveik.

– Hogyan tovább ezzel a korosztállyal?

– Edzéseinket június 20-ig folytatjuk, majd pár hét szünet után, augusztus elején térünk újra vissza, készülve a nyár végi tornákra. Köszönöm Kovács Zsolt, Benke Balázs és Bódi Attila kollégáimnak, hogy egész éves lelkiismeretes munkájukkal segítették csapatunkat. A szülőknek szintén köszönet, amiért minden erejükkel azon voltak, hogy gyerekeiket és csapatunkat segítsék ezen a megkezdett úton. Mindenkinek jó pihenést és élvezetes nyarat kívánok!

Szerző: KTE/kteakademia.hu