Parádés győzelmeken van túl az U17 és az U16 is

Eddig remekül szerepel mindkét korosztály. 

Mindkét korosztályos együttesünk jól szerepel eddig a bajnokságban, szombaton ráadásul újabb szép sikerekkel erősítették meg helyüket az élbolyban.  Az U16-os együttes továbbra sem talált legyőzőre, csak gólkülönbséggel szorulnak a második helyre a tabellán, az U17 jelenleg az 5. pozíciót foglalja el, de nagyon szoros a mezőny.

Faragó mestrahármast rúgott

A KTE LA U17 nagy elánnal kezdte a meccset, az első perctől kezdve irányítottak fiataljaink. A 11. percben egy remek támadást követően Szalai hozta kihagyhatatlan helyzetbe Faragót, aki közelről passzolt a kapuba. A kecskeméti rohamok nem csökkentek, a vendégek szinte a kapuig is alig jutottak el, Szalai révén sikerült is megduplázni az előnyt, Récsei kiugratását követően volt eredményes. A második félidőt álomszerűen kezdte az U17, kilenc perc alatt újabb három góllal döntötték el három pont sorsát. Egy szöglet után Busa fejesét még nagy bravúrral védte a kapus, de Ugrai eszmélt a leggyorsabban a kipattanóra, majd Faragó percei következtek. Második gólját egy gyönyörű baloldali akció végén szerezte, majd egy indítás után a kapust is kicselezve talált be, ezzel mesterhármast elérve.

U17: KTE LA – Békéscsaba 5-0 (2-0)

U17 II. osztály, 5. forduló

KTE: Berta - Barkóczi, Treiber, Száhl, Récsei - Kasztel, Busa (Pécsi 56.) - Edmilson (Szedmák 56.), Ugrai (Fekete 63.), Faragó (Bakos 70.) - Szalai (Bessenyei 63.)

Gól: Faragó (11., 52., 54.), Szalai (25.), Ugrai (50.)

Király Dávid: Az egész mérkőzés során nagyszerű teljesítményt nyújtottunk, végig dominálni tudtunk. Örömmel láttam, hogy több, az edzésen gyakorolt játékelem is visszaköszönt a mérkőzésen. Hosszú úton indultunk el, nagyon jó irányba haladunk, dolgozunk tovább a céljaink eléréséért!

Az U16 újabb lapáttal tett rá az utóbbi hetek jó szereplésére, hiszen a Békéscsabát magabiztos játékkal gyűrték le. Fiataljaink igyekeztek folyamatos letámadással zavarba hozni a vendégeket, ami jól működött, hiszen két gólt is labdaszerzésből vezetett támadásból szereztek Major és Bodor révén. Bár a vendégek menet közben szépítettek, a második félidőben kijött a különbség, rendre vezette a szép akciókat csapatunk, Nagy Bányai, Csúri és Major révén aztán fölényessé is tettük a sikert.

U16: KTE LA – Békéscsaba 6-2 (2-1)

U16 II. osztály, 5. forduló

KTE: Cseh – Dénes (Gulyás 75.), Kuchta, Bányai, Orlov (Vörös 86.) – Csúri, Hatvani (Rózsa 86.), Győrfi (Nagy L. 60.) – Bellák (Földi 75.), Bodor Z., Major.

Gól: Major (15., 83.), Bodor Z. (20.), Nagy L. (63.), Bányai (65.), Csúri (80.) ill. Katona (17.), Varga (69.)

Széchenyi Márton: Magabiztosan, jól futballozva sikerült megnyernünk a mérkőzést. Védekezésünk higgadt volt, talán túlságosan is, sajnálom a két kapott gólt, de örülök az eredményességnek. A győzelmünk nem forgott veszélyben, így pozitív az összkép. Jár a gratuláció a fiúknak!

Szerző: KTE/kteakademia.hu