Parádés fordítások, szép sikerek az akadémia szekcióban

Eredmények.

A KTE LA akadémia szekciója kitűnően teljesített hétvégén. Az U19-es csapat a centerpályán verte meg jó rajt után a Haladást, míg az U17 kettő gólos hátrányból egyenlített, az U16 hasonló helyzetből fordított bajnokiján. Az U19 továbbra is második helyen áll ezzel a bajnokságban, de még nagyon szoros a mezőny a dobogóért vívott csatában.

U19: KTE LA – Haladás 2-0 (2-0)

U19 Alap csoport, 17. forduló

KTE: Győri – Horváth A., Ruzsa, Ladányi, Kárpáti, Balis, Béleczki, Tóth L., Balla, Varga B., Fodor. Csere: Galamb, Tarjányi, Virágh, Várszegi, Fazekas.

Gól: Horváth A. (8.), Balis (16.)

Lóczi Péter: – Először is szeretnénk megköszönni a klubvezetésnek, hogy lehetőséget teremtettek arra, hogy a centerpályán játszhassunk. Óriási élmény volt a Játékosoknak. A mérkőzést megérdemelten nyertük meg, az első 20 percben ellenállhatatlanul játszottunk, rá tudtuk erőltetni akaratunkat a Haladásra. Ezután érthetetlenül leálltunk, rengeteg technikai hibát vétettünk, nem találtuk a játékunkat. A Szombathely feljött, nagy erőket mozgósítottak a szépítésért. Nagyon jól játszottak, de a védekezésünk rendben volt, hatalmas küzdéssel megérdemelten tartottuk itthon a három pontot.

U17: KTE LA – Újpest FC 3-3 (1-2)

U17 Alap csoport, 17. forduló

KTE: Hajnal – Keindl, Osvald, Sódar, Révész, Hajma, Doszkocs, Dömötör, Varga M., Lőrincz. Csere: Petényi, Hegyi, Kovács M.

Gól: Varga M. (21.), Doszkocs (71.), Petényi (72.) ill. Palkó (4.), Giuliani (15., 49.)

Csima Gyula: – Külső szemlélőként biztosan nagyszerű mérkőzés volt, mindig történt valami a pályán. Én úgy gondolom, hogy az Újpest és mi sem lehetünk elégedettek a mutatott játékkal. Rengeteg súlyos egyéni, illetve ki nem kényszerített technikai hiba jellemezte mindkét csapatot. Talán annyi pozitívum volt, hogy kettő gólos hátrányból is felálltunk. Voltak lehetőségeink a győzelem megszerzésére is. Ki szeretném emelni a csereként pályára lépő játékosok teljesítményét, hozzáállását, mert jól szálltak be.

U16: Békéscsaba – KTE LA 3-4 (3-1)

U16 Alap csoport, 17. forduló

KTE: Sólya – Fürj, Vincze, Hoffman, Balogh, Fajt, Túri, Köblös, Supka, Tóth F., hegedűs. Csere: Utasi, Jozic, Szlovák.

Gól: Giczey (11., 38.), Szklenár (21.) ill. Tóth F. (12.), Hegedűs (53.), Szlovák (76., 78.)

Benke József: – Két ellentétes félidőt játszottunk, az elsőben nem találtuk a csabaiak játékának ellenszerét. A hosszú, felívelt labdákat nem tudtuk levédekezni, a pálya semelyik részén sem tudtunk létszámfölényt kialakítani, szinte mindenhol párharcok alakultak ki, amiket többnyire elvesztettünk. A második játékrészt 3-1-es hátrányból kezdtük. A cseréknek is köszönhetően – akik nagyon jól szálltak be a meccsbe - megpróbáltuk a széleken erőltetni a játékot, hogy ellenfelünk védelme mögé kerüljünk. Ezt egész jól sikerült megoldani, így meg tudtuk fordítani a mérkőzés állását, elhozni a három pontot a mi Békéscsabáról, ami nem volt könnyű feladat.

Szerző: KTE/kteakademia.hu