Pályát avattunk a Táncsics Mihály Kollégiumban

Már használatba is vették a diákok és játékosaink. 

Szerdán ünnepélyes keretek között is birtokba vehették a Táncsics Mihály Középiskolai Kollégium új műfüves labdarúgó pályáját az intézmény diákjai, mely a KTE Labdarúgó Akadémia TAO-pályázatán keresztül valósulhatott meg. 

Az ünnepi pályaavatót Bibok Róbert intézményvezető nyitotta meg, aki köszöntötte a megnyitó díszvendégeit, így Szemereyné Pataki Klaudiát, Kecskemét Megyei Jogú Város polgármesterasszonyát, dr. Salacz László és dr. Szeberényi Gyula Tamás országgyűlési képviselőket, Nemcsik Mátyás és Jánosi István önkormányzati képviselőket, Pálfi Tamás tankerületi szakmai vezető, dr. Filus Andort, a KTE Labdarúgó Akadémia ügyvezetőjét, valamint Losonzy Lászlót, az MLSZ BKMI igazgatóját.

– Öröm és büszkeség kavarog bennem, hiszen 2001-ben kezdtem el az intézményben dolgozni, és már akkor feladataim közé tartozott, hogy a sportéletet szervezzem. Akkor indult el a kollégiumi kupa, mely mára hagyományosnak tekinthető. A 20. torna hamarosan kezdetét veszi. Ez a létesítmény dr. Filus Andor nélkül nem jöhetett volna létre, akinek annak idején még nevelő tanára voltam. Kreativitása és kezdeményező készsége már akkor megmutatkozott, örülök annak, hogy felnőttként sem feledkezett meg második otthonáról, és sokadszor támogatott minket az akadémián keresztül – mondta Bibok Róbert. 

Szemereyné Pataki Klaudia az MLSZ-nek mondott köszönetet, hiszen a szövetséggel régóta működnek közösen együtt.

– A város legnagyobb stratégiai partnere a Magyar Labdarúgó Szövetség, hiszen másfél évvel ezelőtt kezdtünk el közösen egy programot, melynek keretein belül iskolák, óvodák, kollégiumok területén közel 20 műfüves pályát valósítottunk meg különböző méretekben. Gazdagodott a város és az intézmények, ráadásul a diákok és a sportolók mellett a szabadidős tevékenydéget űzők lehetőségei is bővültek. Sok élményt kívánok ehhez a pályához én is a diákoknak – mondta Szemereyné Pataki Klaudia. 

– Rengeteg emlék jut ilyenkor eszembe, például az is, hogy nagyon sok cipőt elkoptattam a hátsó, betonos pályán diákként – emlékezett vissza dr. Filus Andor, a KTE LA ügyvezetője. – Amikor a szobámban nyalogattam a sebeimet és a horzsolásokat, mindig eszembe jutott, hogy de jó lenne itt is egy füves pálya. Ez akkor nem valósult meg, de több mint 20 év után is nagy öröm, hogy végül igen, így méltó körülmények között sportolhatnak már az itt lakók. Minél több gyerek jár edzésre, jön ki ide mozogni, annál több egészséges felnőttet nevelünk. A jó példa követése, a jó tanulmányi átlag mindig hozzáadott érték egy sportoló gyermek életéhez. A pálya megépítésével egész évben biztosított az edzéslehetőség a friss levegőn. A pálya kapcsán meg kell említeni, hogy egy közel 600 milliós projekt részesként valósult meg. A Bocskai utcai óvoda is pályával fog bővülni, emellett a Széktói Stadionban és a Műkertvárosi Sportcentrumban is megújult a két legrégebbi, nagyméretű műfüves pálya. Három utánpótlás pálya épült emellett a Széktói Stadion területén, melyből kettő fedett és fűthető, ezt is bortokba vették már a fiatalok. Volt értelme az elmúlt öt-hat évnek, mely során az alapoktól építettük újjá a kecskeméti labdarúgást, de hisszük, hogy még ennél is többet kell dolgozni, akkor még többet érhetünk el. Köszönet az akadémia és a kollégium munkatársainak, hiszen ilyen kollégák kellenek ahhoz, hogy gyerekeink fejlődjenek, illetve köszönet a támogatóknak, hogy biztosították a fejlesztésekhez a forrást. Nem utolsó sorban köszönet az MLSZ-nek, hogy terveinkben támogattak minket, illetve a városnak és a tankerületnek, hogy hozzájárultak a pályák megépítéséhez – mondta dr. Filus Andor.

Az ünnepélyes szalagvágás után a kezdőrúgást dr. Filus Andor, valamint akadémiánk játékosa, Tóth László végezte el, majd útjára is indult a labda a 20. alkalommal megrendezésre kerülő Koli Kupán is. 

Szerző: KTE/kteakademia.hu