Otthon tartotta a pontokat a MOL Vidi FC

Majdnem 5 hónapig maradt veretlen a KTE LA U16. 

Jó erőkből álló ellenfelekhez látogatott a KTE LA U17 és U16, hétvégén a MOL Vidi FC vendégei voltunk a bajnokságban. Az U16 újabb közvetlen riválissal találkozott, s bár a vezetést is gyorsan megszerezték, végül megszakadt kitűnő sorozatunk.

Tapogatózó játékkal indult az U17-es mérkőzés, egyik csapat előtt sem alakult ki igazán nagy helyzet. A 13. percben a Vidi az első helyzetét gólra váltotta, egy eladott labda után kerültek a védelem mögé, melyből megszerezték a vezetést. Ezután egyre jobban átvettük az irányítást, a feltolt védekezés remekül működött, viszont igazán nagy helyzetet nem tudtunk kialakítani. A második félidőben se változott a játék képe, a letámadásunkra ívelésekkel reagált a hazai csapat. A mérkőzés vége felé egyre jobban mentünk előre az egyenlítés érdekében, azonban egy szöglet utáni lepattanó labdából eldöntötte a mérkőzést a fehérvári együttes.

Az U16-os találkozó álomszerűen indult, már a 2. percben vezetést szereztünk, egy szabadrúgás utáni kavarodásból Csúri talált a kapuba. Bő 30 percen át vezettünk is ezt követően, ekkor azonban a Vidi egy parádés 7 percet produkált. Előbb Kuchtáról tudott az ötösön lefordulni az egalizáló Kövesdi, majd újabb 2 minutum elteltével lemaradtunk egy beadásnál. A végeredmény már a 41. percben kialakult, rossz passz csúszott a labdakihozatalunkba, amit a Vidi kíméletlenül kihasznált.

U17: MOL Vidi FC – KTE LA 2-0 (1-0)

U17 II. osztály, 17. forduló

KTE: Berta – Kovács (Edmilson 64.), Treiber, Ugrai – Barkóczi, Kasztel, Busa, Récsei – Fekete (Bessenyei 72.) – Szalai, Faragó.

Gól: Jánó (13.), Koppermann (69.)

Király Dávid: Jól működő letámadásunk ellenére nem tudtunk hatékonyak lenni, mivel a támadó harmadban rendre rossz döntéseket hoztunk, így igazán nagy lehetőséget nem tudtunk kialakítani. A jövőben ezen a terén kell előre kell lépnünk.

 

U16: MOL Vidi FC – KTE LA 3-1 (3-1)

U16 II. osztály, 17. forduló

KTE: Cseh – Gulyás (Bellák 60.), Kuchta, Bányai, Vörös – Győrfi (Földi 46.), Hatvani, Csúri – Nagy, Bodor Z., Major.

Gól: Kövesdi (34.), Zsédely (36.), Bozai (41.) ill. Csúri (2.)

Széchenyi Márton: Október eleje óta először veszítettünk pontokat. A legutóbbi kilenc tétmérkőzésen 27 pontot szereztünk, ami hibátlan teljesítmény. Idegenben egészen idáig veretlenek maradtunk, így bárki, aki a vereségről beszélne, rossz úton jár. Nekünk hétfőn csak gratulálni kell egymásnak, hogy pár nap híján 5 hónapig mindig mosolyt sikerült csalni a szülők, a kilátogatók, vagy éppen egymás arcára. Természetesen tanulnunk kell a hétvégéből, de hétfőtől csak a hozzánk látogató Kaposvár érdekel. Remek sorozat volt, amit szombaton újra kezdhetünk!

Szerző: KTE/kteakademia.hu