Nem hibázott az U16, mélyről kellett felállnia az U17-nek

Már 12 pont az előnye az U16-nak! 

A KTE LA U17-es és U16-os csapatai a Békéscsabához látogattak hétvégén. A tabellát vezető U16 most sem hibázott, míg az U17 győzelemmel felérő döntetlent ért el, hiszen kétgólos hátrányból kellett visszakapaszkodniuk.

Az U17-es találkozó hiába indult kecskeméti góllal, Ugrai szöglet után szerzett találatára 8 perc alatt 3-szor válaszolt a Békéscsaba az első félóra végére. Szünetben rendeztük a sorokat, sikerült olyan szellemben visszajönni a pályára, hogy azonnal visszakapaszkodjunk. Bessenyei pillanatai voltak ezek, aki előbb szépített, majd 2 perc elteltével büntetőt harcolt ki, amit Fekete be is vágott. A KTE LA-nak akár a győzelemre is lett volna esélye, de újabb gólt már nem sikerült szereznie csapatunknak.

Az U16-os együttes egyszerre van kellemes, illetve nagyon nehéz helyzetben is, hiszen 9 pontos előnnyel vezették a tabellát, másrészt viszont nem nagyon szabad hibázniuk. Ezt a szívességet nem is tették meg a riválisoknak, az első félidő végén Dénes húzódott előre egy szögletnél, majd a második félidő elején Csúri talált be egy kapu előtti kavarodásból. A meccs végén Cseh is hozzátette a magáét a sikerhez egy büntető hárításával, illetve meg kell említeni Györgye Márk nevét is, aki egy hosszú sérülésből visszatérve, először léphetett pályára a 2018/2019-es bajnokságban. Mivel a Vidi kikapott Gyirmótón, immáron 12 ponttal vezetik a mieink a tabellát.

U17: Békéscsaba – KTE LA 3-3 (3-1)

U17 II. osztály, 20. forduló

KTE: Opauszki – Barkóczi, Treiber, Ugrai – Edmilson, Busa (Szedmák 35.), Kasztel, Récsei (Földi 46.) – Fekete – Faragó, Bessenyei.

Gól: Kasik (20., 28.), Steigerwald (21.) ill. Ugrai (11.), Bessenyei (52.), Fekete (55.)

Széchenyi Márton: Jól kezdtünk, vezettünk is, utána azonban kijöttek a csapat gyermekbetegségei, így a figyelem, a szervezettség és a koncentráció hiánya. Érthetetlen módon kaptunk igazából 8 perc alatt 3 gólt. A szünetben megbeszéltük, hogy ezt a meccset nem szabad elengedni, mert nem játszottunk rosszul az említett időszakon kívül. Sikerült is egyenlíteni, ezt pozitívan kell értékelni, erőt meríteni belőle! A helyzetek alapján akár nyerhettünk is volna, de a ziccerek értékesítése még gyakorlásra szorul.

U16: Békéscsaba – KTE LA 0-2 (0-1)

U16 II. osztály, 20. forduló

KTE: Cseh – Dénes, Kuchta (Gulyás 66.), Bányai, Vörös (Bódy 77.) – Bellák, Hatvani, Csúri – Nagy, Győrfi (Bodor Z. 46.), Major (Györgye 77.).

Gól: Dénes (42.), Csúri (53.)

Széchenyi Márton: Az egész mérkőzésen sikerült dominálni, játszottuk a megszokott felfogásban a saját focinkat. Az első félidő kicsit nehezebbre sikerült, ekkor még az ellenfél is friss volt, de szépen folyamatosan felőrültük őket, így sikerünk megérdemelt. Jól játszott a csapat.

Szerző: KTE/kteakademia.hu