Nehéz őszön van túl Szabó Tibor csapata

U15-ös értékelő.

Nem sikerült ideálisan az eredmények szempontjából az ősz az U15-ös együttesnek, hiszen a Csima Gyula, majd Szabó Tibor által irányított együttes nem tudott mérkőzést nyerni, így a tabella végén zártak. Ennek ellenére Szabó Tibor bizakodó, sokkal jobb tavaszt vár a csapattól.

Miként értékelnéd összességében a bajnoki szereplést?

Nagyon színvonalas, fizikálisan erős bajnokságban játszottunk ősszel. Sajnos nagyon gyengén szerepeltünk, ennél sokkal többet vártunk. A csapat szereplését folyamatos sérülések és betegségek is nehezítették. Több mérkőzésen is egy ideig eredményesen játszottunk, de a végén mindig elbuktunk. A bajnokságban nagyon dominálnak az akcelerált játékosok, ebben a mi keretünk nem áll jól, így ez is közrejátszott a gyengébb szereplésünkben.

Milyen erősségeit emelnéd ki a csapatnak, miben kell feltétlen javulni tavaszra?

A csapatban sok technikailag képzett játékos van, akik képesek kombinatívan játszani, de ősszel ezt nem tudták csapatjátékként megmutatni. Sok mindenben kell javulni, de az egyik legfontosabb, hogy csapatként tudjunk játszani és egymásért küzdeni. Fejlődnünk kell agresszivitásban, egyéni és csapat védekezésben is, mert sok gólt kaptunk.

Kik teljesítettek a legjobban, kiket emelnél ki?

Az őszi teljesítmények alapján senkit sem lehet kiemelni. Voltak felvillanások, de folyamatos, megbízható teljesítmény nem volt.

Tavaszi cél?

Cél annyi pontot szerezni, hogy jövőre újfent az első osztályban tudjunk bizonyítani. Remélem, hogy egy betegség és sérülésmentes felkészülés után el tudjuk érni céljainkat! Nem könnyű feladat, de soha nem szabad feladni!

Képzés területén voltak-e kitűzött célok, azok mennyiben valósultak meg?

Képzési programunk mentén haladtunk a tanulási feladatok elsajátítása érdekében, az edzéseink is ezek alapján voltak felépítve. Ebben az félévben kiemelt képzési cél volt, hogy a játékosok tudásukat, a különböző játékhelyzetekben láthatóvá tegyék a pályán. A sérülések, betegségek, formahanyatlások miatt sokat forgattuk a játékosokat, így nem alakult ki megfelelő csapatjáték. Tavasszal törekednünk kell, hogy mindenkinek megtaláljuk a megfelelő pozícióját, amivel a játékos is és a csapat is eredményes lesz!

Felkészülésetek hogyan zajlik majd?

Felkészülésünk január 13-án kezdődik. Január első két hetében a játékosok házi feladat alapján egyénileg készülnek. A felkészülés alatt 5-6 felkészülési mérkőzést tervezünk. Megmérkőzünk többek közt az UTE, a Paks, az FTC, a Csíkszereda csapataival.

Szerző: KTE/kteakademia.hu