Nagy Zsolt a folyamatos megújulásban hisz

Akadémiánk új erőnléti edzőjével beszélgettünk.

A felkészülés során egy új szakember is bekapcsolódott akadémiánk munkájába, Nagy Zsolt a fiatalok erőnléti felkészítéséért felel majd.

Miként kerültél kapcsolatba a sporttal?

Tulajdonképpen egész gyerekkoromban sportoltam, utánpótlás szinten válogatott kajakos voltam, négyszer magyar bajnok lehetettem. Ebből indult nekem minden, majd miután jó tíz évet lehúztam az élsportban, szerettem volna benne maradni.

Milyen irányba indultál el?

Kilenc éve kezdtem el edzősködni, de nem feltétlen csak a kajak sportágban akartam tevékenykedni, sokkal inkább érdekelt a dolog speciális része, az erőnléti edzőség. Ennek is rendeltem mindent alá. Nyíregyházára mentem főiskolára, ahol testnevelés szakon végeztem, utána megcsináltam a mesterképzést, majd különböző licenceket szereztem meg, illetve rengeteg továbbképzésen vettem részt. A testnevelés mellett a pedagógia a másik végzettségem, pontosan azért választottam ezt, hogy hatékonyan tudjak dolgozni akár felnőttekkel, akár gyerekekkel. Ez volt az elmúlt évek projektje.

Hogyan kerültél bele a labdarúgás vérkeringésébe?

Jó másfél éve történt ez, amikor Veszprémben dolgozott még Széchenyi Marci. Náluk végeztem FMS (mozgásminta mérés – a szerk.) szűréseket, végül megkértek, hogy a felnőtt stábhoz is csatlakozzak heti rendszerességgel. Innen kerültem el Salgótarjánba, ahol egy évet töltöttem a felnőtt együttesnél, majd most már Kecskeméten vagyok.

Miért esett a választásod Kecskemétre?

A szakmaiság miatt. Úgy látom, hogy Kecskeméten ezt nagyon komolyan veszik, nyitottak az új dolgokra, a szemléletmód is újszerű. Lehet fejlődni, lehet dolgozni, van rá lehetőség, hogy az ember fejlődni tudjon a több edzővel és a gyerekekkel. Fontosnak tartom, hogy folyamatosan megújuljunk, erre itt van lehetőség.

Hogyan fog kinézni a munkád?

Tulajdonképpen U7-U19-ig foglalkozom majd az összes csapattal. A felsőbb korosztályokkal lesz szorosabb, napi szintű kapcsolatom, de az alsóknál is igyekszem majd segíteni az edzők munkáját. Szeretném felkészíteni majd őket a későbbi, nagyobb terhelésre, de itt inkább az a lényeg, hogy játszva fejlesszünk. Próbálok ennek szellemében olyan módszereket alkalmazni, amiket élveznek, ugyanakkor fejlődnek is ezáltal az életkoruknak megfelelően. A cél a profi futballra való előkészítés lesz.

Szerző: KTE/kteakademia.hu