Mindkét csapatunk nyerni tudott Gyulán

Győzelmek a régiós bajnokságban. 

A régiós bajnokságban újabb sikeres hétvégén vannak túl a KTE LA korosztályos csapatai, az U13 és az U12 ezúttal Gyuláról hozta el az összes pontot.

Az U13-as korosztály egy masszív ellenféllel találkozott, akiket a második félidőben sikerült feltörni. A 35. percben Horváth adott középre jobbról szép cselek után, Balla pedig kitűnően érkezett, majd a hajrában Nagy Kristóf zárta le a meccset, aki szép szóló végén volt eredményes.

U13: Gyulasport – KTE LA 0-2 (0-0)

U13 I. osztály, Dél-Kelet, 11. forduló

KTE: Polyák – Nagy K., Tóth B., Jócsák, Visinka – Hajnal, Szabados, Fodor – Balla, Tóth L., Faragó.

Csere: Makádi, Pusztai, Mányoki, Horváth, Juhász.

Gól: Balla (35.), Nagy K. (55.)

Sziegl Gábor: Egy nagyon masszívan, fegyelmezetten, jó felfogásban játszó ellenfelet sikerült megverni.  Nehezen törtük fel őket, de szép gólokat szereztünk, illetve szép támadásokat vezettünk.

Az U12-es együttes még biztosabb sikernek örülhetett, hiszen összesen 7 találatig jutottak. Nagyon jól kezdtek, hiszen 10 perc alatt kétgólos előnybe kerültek, előbb Nagy volt eredményes egy védőtől elcsent labdából, majd Bodnár vezethette ziccerben a kapura a labdát. Bár egy büntetőből szépíteni tudtak a hazaiak, a kecskeméti rohamok nem lankadtak, Nagy további három gólt szerzett még az első félidőben. Előbb Doktor beadását vágta be, majd egy előre vágott labda után verte meg egy az egyben védőjét, végül egy újabb labdaszerzés után volt eredményes, közben ráadásul kiosztott egy gólpasszt is Petényinek. A második félidőre egy-egy gól maradt, előbb a hazaiak használták ki egy védelmi megingásunkat, majd Gyapjas szabadrúgásával alakult ki a 2-7-es végeredmény.

U12: Gyulasport – KTE LA 2-7 (1-6)

U12 I. osztály, Dél-Kelet, 11. forduló

KTE: Bogdán – Bodnár, Gyapjas, Koncz, Petényi – Terbe, Losonczi, Doktor – Nagy B.

Csere: Lőrincz, Csizmadia D., Csizmadia L.

Gól: Prohászka (13.), Kovács (19.) ill. Nagy B. (5., 15., 17., 29.), Bodnár (10.), Petényi (23.), Gyapjas (58.)

Dócs Dániel: A kezdő sípszó után egyből látszódott, hogy a gyulai csapat egészen fent letámad minket, viszont a srácok nagyon jó hangulatban, magabiztosan játszottak ezen a napon, jó megoldások születtek a labdakihozatalok során. Megpróbáltunk egy-két passzal kijönni, a labdajáratás így hátul nem működött. Ellenfelünk ezáltal sok üres területet hagyott támadóinknak, amit több alkalommal is kihasználtunk. A második félidőben ellenfelünk visszább állt, én is igyekeztem mindenkinek sok lehetőséget adni, így kevesebb helyzetünk adódott. Gratulálok a csapatomnak, szombaton azonban több kell majd a Szolnok ellen!

A régiós bajnokságokból már csak egy forduló maradt hátra erre az évre, a KTE LA a Szolnokot fogadja majd szombaton, mindkét korosztály 12:00-kor kezd.

Szerző: KTE/kteakademia.hu