Megvan az U14 első sikere, nem bírt az U15 a tavalyi bajnokkal

A Videoton vendégei voltak. 

Lóczi Péter és Bódi Attila csapatai is a Videotonnal találkoztak, ám ők idegenben szálltak harcba a pontokért. Az U15 a tavalyi bajnokkal találkozott, az U14 pedig első sikerének örülhetett az élvonalban.

Az U15-nek nem volt könnyű dolga, hiszen a Videoton az előző szezonban bajnok lett, ez meg is látszott csapatuk játéktudásán. A KTE LA igyekezett felvenni a kesztyűt a Vidi ellen, ami jó 50 percig sikerült is, de a hazaiak folyamatos nyomása góllá érett, egy szép támadás végén Petres talált be a második félidő elején. A három pontot végül egy szöglet után biztosították be a fehérváriak, nem sikerült felszabadítanunk, a lecsorgó labdára pedig Polyák reagált leggyorsabban.

U15: Videoton – KTE LA 2-0 (0-0)

U15 I. osztály, 2. forduló

KTE: Zábráczki – Győri (Horváth A. 73.), Szél, Horváth Á. (Gyulassy 73.), Szamosi (Gyarmati 50.) – Heidrich, Lisku – Barkóczi (Szalai 50.), Kovács Á., Goretich (Molnár 55.) – Lengyel (Ádelhardt 73.).

Gól: Petres (49.), Polyák (61.)

Lóczi Péter: A tavalyi bajnokhoz látogattunk, fizikálisan és játéktudásban is kiemelkednek a mezőnyből. 50 percig jól tartottuk magunkat, szervezetten védekeztünk, veszélyes kontratámadásokat vezettünk. A mérkőzés végéhez közeledve csökkent a koncentráció, ezt kétszer is kihasználta a Videoton. A hazai győzelem összességében megérdemelt, kis szerencsével viszont a döntetlen elérhető lett volna.

Az U14-es együttes első győzelmére hajtott, és jól is kezdtek, hiszen a 20. percben egy kapu előtt kavarodás végén Átrok talált be, miután Gondi kapusról kijövő lövését a hálóba segítette. A hazaiak nem tudtak ezt követően betalálni, a KTE szervezetten védekezett, a hajrában pedig el is döntötte a pontok sorsát. Előbb Ruzsa beadása után Majoros volt eredményes, majd a hajrába két csere, László és Hábenczius játszott össze, amivel kialakult a 3-0-os különbség.

U14: Videoton – KTE LA 0-3 (0-1)

U14 I. osztály, 2. forduló

KTE: Radnóti (Csikós 41.) – Baranyi, Erhardt (Geiger 69.), Kónya, Ruzsa – Fekete – Kajtár – Kajtár (Szekeres 60.), Átrok, Gondi (László 60.), Bálint (Hábenczius 69.) – Majoros.

Gól: Átrok (20.), Majoros (72.), Hábenczius (76.)

Bódi Attila: Nagyon büszke vagyok a gyerekekre, mert szinte mindent megvalósítottak abból, amit megbeszéltünk! Megnyertük a párharcok többségét, helyenként jó játékot is mutattunk. A cserék is jól szálltak be a játékba, amivel lezártuk a mérkőzést. Dicséret illeti az egész csapatot!

Szerző: KTE/kteakademia.hu