Megint nyert az U16, majdnem visszakapaszkodott az U17

Az U16 két kör után hibátlan, az U17 nagyot küzdött, de kikapott. 

A Videotont fogadták korosztályos csapataink szombaton, gólokban pedig egyátalán nem volt hiány a székesfehérváriakkal vívott párharcok során. Az U16 ismét nyert, az U17 vert helyzetből kapaszkodott vissza, de egyenlíteni már nem tudtak.

Agresszív letámadással kezdett az U17, amivel sikerült meglepni ellenfelüket, ez több labdaszerzésben is megmutatkozott, de ezekből nem sikerült gólhelyzetet kialakítani. A Vidi egy baloldali akció után szerzett vezetést, majd tíz perc múlva Barkóczi szabálytalankodott a tizenhatoson belül, a büntetővel már 0-2-re módosult az állás. Három percre rá a harmadik gólt is megszerezték a vendégek, ezúttal egy jobboldali beadás után voltak eredményesek. A második félidő elején több nagy lehetőségünk is volt a szépítésre, amire egészen a 79. percig várni kellett, Faragó beadását Szalai fejelte a kapuba. Két perccel később Faragót buktatták a tizenhatoson belül, Száhl pedig magabiztosan értékesítette a büntetőt, ezzel élt a remény arra, hogy akár pontot mentsen a KTE LA. A lehetőségek meg is voltak, de egy kontra végén a Vidi eldöntötte a találkozót.

U17: KTE LA – Videoton 2-4 (0-3)

U17 II. osztály, 2. forduló

KTE: Berta - Barkóczi (Edmilson 75.), Kovács, Száhl, Récsei – Ugrai (Fekete 61.) - Szalai, Treiber (Pécsi 86.), Kasztel (Busa 86.), Faragó - Bessenyei (Szedmák 46.)

Gól: Szalai (79.), Száhl (81.) ill. Kecskés (22.), Urbán (33.), Farkas (36.), Szöllösi (83.)

Király Dávid: A mérkőzés elején sikerült megvalósítanunk, amit előzetesen elterveztünk, több labdát is szereztünk a támadó harmadban, viszont rossz döntéseket hoztunk, így egyikből sem sikerült komoly helyzetet kialakítanunk. Ezután egyéni hibákat vétettünk, amit azonnal kihasznált az ellenfél. A második félidőben ismét megvoltak a lehetőségeink, sikerült visszajönnünk a mérkőzésbe. 3:2-nél megszerezhettük volna az egyenlítő találatot, ehelyett kontrából eldöntötte a mérkőzést a Videoton. Nagyobb koncentrációval és fegyelmezettebb játékkal fordítva is alakulhatott volna a mérkőzés. A második játékrészben mutatott játékunk példaértékű volt, amennyiben így fogunk játszani a következő mérkőzésen, akkor több örömben lesz részünk. 

Az U16-os együttes is arra hajtott, hogy hazai pályán is győzelemmel kezdjenek, az első félidő egyértelműen jól is sikerült számukra, hiszen remekül találták meg a Vidi ellenszerét. Egy labdaszerzés után Bodor adott jó labdát Majornak, aki ugyan elsőre még a kapusba lőtte azt, ám utána szép cselt követően már nem hibázott. Szünet előtt aztán sikerült újra betalálni, ezúttal Orlov adott középre jobbról, amire ismét Major érkezett. A második félidőben az eső inkább a minket lepett meg, előbb egy saját térfélen eladott labdát, majd egy felívelés utáni szerencsétlen csúsztatást büntetett góllal a Videoton. A hajrában így is mi kerekedtünk felül, ismét labdát szereztünk Hatvani révén a középpályán, jó indításából pedig Major tört kapura, kicselezte védőjét és mesterhármast ért el.

U16: KTE LA – Videoton 3-2 (2-0)

U16 II. osztály, 2. forduló

KTE: Cseh – Orlov, Kuchta, Bányai, Bódy (Földi 68.) – Hatvani, Győrfi (Dénes 46.), Csúri – Bellák (Nagy 58.), Bodor Z., Major.

Gól: Major (18., 41., 87.) ill. Bozai (56., 63.)

Széchenyi Márton: Két nagyon ellentétes félidőt játszottunk. Az első játékrész úgy alakult, ahogy elterveztük, a Vidi labdabirtoklása erőtlennek bizonyult, persze sokat is tettünk ezért. Remekül zártuk a mélységi passzsávokat, és ahogy feljebb toltuk a védekezésünket, a Vidi többször bele is hibázott, így kétgólos előnyünk teljesen megérdemelt volt. A második 45 perc feladta a leckét mindannyiunknak. Furcsa apróság, de leesett az eső, amire nem tudtunk reagálni időben. Hirtelen minden labda megcsúszott, ami a támadóknak kedvezett. Hét percen belül eltűnt az előnyünk. Az egyenlítés után, volt idő, amikor a döntetlen megtartásáért is komoly erőket kellett mozgósítanunk, azonban a végjáték ismét nekünk kedvezett. Egy labdaszerzés a kezdőkörben, illetve egy bravúros befejezés Majortól, aki ezzel mesterhármast szerzett, joggal is pályázhat a mérkőzés legjobbja címre. Óriási mentális erő van a csapatban, hatalmasat küzdöttek, jár a gratuláció mindenkinek!

Szerző: KTE/kteakademia.hu