Még kivár az MLSZ az utánpótlás bajnokságok kapcsán

Az NBI. és a Magyar Kupa folytatása élvez prioritást.

Április 24-én hivatalos közleményt adott ki a Magyar Labdarúgó Szövetség a bajnokságok lehetséges folytatás kapcsán. Egyelőre azok a bajnokságok élveznek prioritást a folytatást illetően, melyek a UEFA nemzetközi (felnőtt) sorozatainak résztvevőit határozzák meg, ebbe a női és férfi NBI., illetve a Magyar Kupa tartozik bele. 

"A szövetség a versenyrendszerből kiemelte azt a hármat, amelynek nemzetközi folytatása van. A női és férfi NB I-ben, valamint a férfi Magyar Kupában dönteni kell arról, hogy ki képviselje Magyarországot a nemzetközi kupákban, ezért most első körben ezekkel foglalkozott a szövetség, és határozott a folytatás feltételeiről. Minden más bajnokság sorsáról akkor fogunk dönteni, ha már tisztábban látjuk a járványhelyzet alakulását" – tette hozzá a döntéshez dr. Vági Márton, az MLSZ főtitkára.

Bármilyen folytatás feltétele, hogy a Kormány részben vagy egészben feloldja az érvényben lévő tilalmakat a koronavírus-járvány kapcsán, nevesítetten rendeletben meghatározott feltételek között engedélyezi csapatedzések tartását és sportesemények megrendezését. Ebben az esetben a bajnokságok a rendelet megjelenésétől számított 20. napon, legkésőbb június 13-án folytatódhatnak. 

Ez egyben azt is jelenti, hogy az utánpótlás bajnokságok kapcsán nincs még konkrét döntés. 

Szerző: KTE/kteakademia.hu