Masszív előnnyel telelhet élen az U16, kikapott az U17

Nyolcadik meccsét nyert zsinórban az U16. 

Korosztályos csapataink a PMFC-t fogadták hazai környezetben az utolsó idei fordulóban. Az U16 rendkívül fordulatos meccsen tudta itthon tartani a pontokat, míg az U17-es találkozón egyetlen gól döntött.

Az első félidőben kiegyenlített játék folyt a pályán az U17-es meccsen, igazán nagy helyzetet egyik csapat sem tudott kialakítani. A pécsiek beadásokkal próbálkoztak, mi inkább távoli lövésekkel veszélyeztettünk. A második játékrészben is tovább folytatódott a küzdelem, de ekkor már fokozatosan vettük át az irányítást. Az utolsó negyedórába érkezve Faragó kapott remek labdát, de ziccerét lábbal védte a vendégek kapusa. Néhány perccel később a csereként beállt Szedmák ugrott ki a védők között, a kapus mellett is elhúzta volna a labdát, aki az utolsó pillanatban ütötte szögletre a játékszert. A 85. percben egy távoli lövésünk vágódott le egy vendég védőről, amiből gyors kontrát indítottak a pécsiek, a szerencsés módon továbbcsúszott labdát Bischoff lőtte a hosszúba. Az utolsó percekben mindent megtettünk legalább az egyenlítésért, de Szedmák kapáslövését óriási bravúrral védte Hegedűs, így az eredmény nem változott.

U17: KTE LA – PMFC 0-1 (0-0)

U17 II. osztály, 15. forduló

KTE: Bodor - Barkóczi, Treiber, Száhl, Orlov - Busa - Edmilson (Szedmák 75.), Csúri (Faragó 46.), Ugrai, Kasztel - Szalai (Bessenyei 67.)

Gólszerző: Bischoff (85.)

Király Dávid: Nagyon csalódott vagyok, hisz egy kiegyenlített mérkőzést az utolsó 20-25 percben már uralni tudtunk, 0-0-nál két óriási helyzetünk is volt, de nem tudtuk értékesíteni ezeket, és ahogy lenni szokott, a kihagyott helyzetek megbosszulták magukat. Hiába játszottunk ismét szépen, hoztuk ki a labdát több alkalommal is, nem sikerült a javunkra fordítani a mérkőzést egy célorientált kontracsapat ellen. Nem tudok haragudni a srácokra, mert sokat tettek a győzelem érdekében. Köszönöm a féléves munkát, igyekszünk kijavítani hibáinkat, pótolni a hiányosságokat!

Az U17-es együttes a 10. helyen fejezte be a bajnokság első felét. Tabella ITT!

Bellák gólja döntött

Az U16-os együttes egy rendkívül élvezetes és fordulatos meccsen tette fel a koronát őszi teljesítményére, győzelemmel biztosították be amúgy is garantált első helyüket az utolsó körben. A találkozót jól kezdte a KTE LA, Nagy Levente már a 6. percben betalált egy jobboldali akciót követően. A vezetés után érthetetlen módon megzavarodtunk, több hibát is elkövettünk, előbb egy öngóllal egalizált a Pécs, majd bő félóra elteltével Dénes maradt le emberéről, amit újabb góllal büntettek a vendégek. A szünetben fejmosásra és taktikai változtatásokra is sok került Széchenyi Márton részéről, amitől fel is javult valamennyire a csapat játéka. A cserék is jól szálltak be, Gulyás alig egy perc elteltével eredményes volt egy szöglet után, majd fordítani is sikerült, amikor Major emelte át a kapust Bodor kiugratásából. Bár a Pécs egy újabb pontrúgást szép góllal zárt le, az utolsó szó a miénk volt, Bellák a 69. percben kialakította a 4-3-as végeredményt.

U16: KTE LA – PMFC 4-3 (1-2)

U16 II. osztály, 15. forduló

KTE: Cseh – Dénes (Gulyás 57.), Kuchta, Bányai, Vörös – Hatvani – Bellák, Bodor – Nagy L. (Pap 89.), Győrfi, Major.

Gól: Nagy L. (6.), Gulyás (58.), Major (67.), Bellák (69.) ill. Bányai (14. – öngól),  Werb (31.), Horváth (68.)

Széchenyi Márton: Őrült mérkőzésen vagyunk túl, melyen bizony rezgett a léc, mindenképpen kalapot kell emelni a Pécs teljesítménye előtt. Csapatunk erejét mutatja, hogy imsét hátrányból sikerült fordítani, illetve ezúttal olyanok tudtak betalálni, akik eddig hagyták a többieket kibontakozni. Nyolcadik meccsünket nyertük meg zsinórban, gratulálok minden játékosomnak a kimagasló őszi szezonhoz!

A KTE LA élen telelhet a bajnokságban, előnyük 9 pont az őket üldöző Vidi, UTE, Nyíregyháza trióval szemben. Tabella ITT!

Szerző: KTE/kteakademia.hu