Lóczi Péter: Többen már bemutatkozhattak a felnőtt futballban, ez lenne a végcél

U19-es értékelő.

Korosztályos csapataink közül az U19-es együttessel zárjuk le szokásos évzáró értékelőink sorát. Lóczi Péter vezetőedző foglalta össze az őszi szezont.

Hogyan értékelnéd az bajnoki szereplést?

A nyáron 24 játékossal kezdtük el a felkészülést, a 2002-es és 2003-as korosztály olvadt idén össze, és szerencsére a tavalyi évvel ellentétben senki nem igazolt el a megyébe, hanem itt maradt és beleállt a munkába. Összességében elégedett vagyok a szerepléssel, 11 mérkőzésből 6 győzelmünk, 2 döntetlenünk és 3 vereségünk van. Két hazai mérkőzéssel nem vagyok kibékülve, a Vác és a Dunaújváros ellen se a játék, se az eredmény nem volt az igazi, ezek a pontvesztéseink még sokba kerülhetnek a végelszámolásnál. Egyébként rendkívül érdekes bajnoki ősz volt ez, minden meccs kiélezett volt, a 11 mérkőzés nagyon kevés, ezért minden csapat minden mérkőzésen a maximumra törekedett, sok lehetőség nem maradt ugyanis a hibák kijavítására, a pontok gyűjtésére. Kellemes csalódásként éltem meg, hogy minden csapat erős volt, fizikálisan vagy játéktudásban minőséget képviseltek. Mi le tudtuk játszani az összes meccsünket, akadnak azonban olyan ellenfelek, akiknek még hármat is pótolni kell. Jelenleg a harmadik helyen állunk, várjuk az eredmények kedvező alakulását, mely után remélhetőleg az első négyben maradunk és sikerül szintet lépnünk. Ez azt jelentené, hogy a középső divízióban játszhatnánk még jobb meccseket.

Mi volt a célkitűzés, ebből mi valósult meg?

A célkitűzésünk egyértelműen az első négybe kerülés volt, ehhez adott volt a játékosok létszáma és a keret minősége is. Nagy elánnal kezdtünk dolgozni július 6-án, a bajnoki rajtig 11 edzőmeccset játszottunk, volt időnk egymásra hangolódni, összecsiszolódni. Ez mégsem valósult meg, csak a negyedik forduló után sikerült összeállnunk, igazi csapatként szerepelnünk és teljesítenünk. A harmadik forduló után játékrendszert és felállási formát is váltottunk, ez is, illetve a játékosok mentális és hozzáállásban észrevehető pozitív változása is kellett a sikeresebb szerepléshez. Addig 22 játékos alkotta a csapatot, akik mindenfelé húztak, csak egyéni céljaikat helyezték előtérbe, de szerencsére még idejében sikerült mindenkit a helyes irányba terelni. Véleményem szerint igen jó és erős közösség alakult ki, nem mellesleg tudnak és akarnak is jól focizni, egymásért küzdeni.

A képzési program milyen egyéni és csapatszintű célokat határozott meg?

Minden héten napra lebontott edzésprogramunk van, állóképességi, technikai és taktikai célokkal, ezeket a foglakozásokat maradéktalanul végre tudtuk hajtani, alig volt hiányzó és sérült, egy rossz szavam sem lehet az edzéslátogatottságra. Csapatszinten és egyénileg is fejlődtünk, köszönhető ez a felnőtt csapatnak is, igyekeztünk minél többször és minél több játékost a felnőtt keret edzéseire és meccseire irányítani. Szerencsére a felnőtt szakmai stáb maximálisan partner ebben, nagyszerűen tudtunk közösen dolgozni. Többen már bemutatkozhattak (összesen 10 játékos nyár óta - a szerk.) a felnőtt futballban, ez lenne a végcél, hogy minél több akadémista átmenetét tudjuk elősegíteni a felnőtt profi világba.

Ki volt a legjobb és miért?

Szalai József, már szinte a felnőtt keret oszlopos tagja, sok mérkőzésen kezdőként is szerepet kapott, négy gólt is szerzett már a bajnoki és kupamérkőzéseken. Ő szinte végig a felnőttekkel készült, csak néhány meccsre jött vissza, de azokon is a legjobbak között volt. Edzéseken is végig koncentráltan, elhivatottan készül, méltán érdemli meg a legjobb játékos címet.

Kiket emelnél még ki, miért?

Cseh Balázs végig magabiztosan védett. Busa Vajk rengeteg kihagyás és sérülés után tudott remek produkciót nyújtani, ráadásul két poszton is szerepelt, de rendre stabilan és megbízhatóan játszott. Hasonlóan teljesített Barkóczi Ádám is, aki csapatkapitányként igazi vezér volt, a pályán és az öltözőben is végig számíthattam rá. Bodor Zoli, Hatvani Dani rengeteget dolgoztak, a középpálya motorjai voltak, megbízhatóan és nagyon hasznosan játszottak. Csúri Dájmond a kezdeti visszafogottabb játék után kivirult, és négy góljával házi gólkirály lett, ami jó játékkal is párosult. Faragó Bence és Perlaki Szilárd is állandó veszélyt jelentett az ellenfél kapujára, nekik a helyzetkihasználáson kell még csiszolni, ebben kell sokat előre lépni! Györgye Márk is meccsről meccsre jobban játszott, sokszor tarthatatlan volt, tőle egyébként még többet várok, képességei alapján a legjobbak között a helye, tavasszal még jobb idényt fog futni. Ezt mindenkiről elmondhatom, ha ugyanilyen, vagy még jobb edzésmorállal és elszántsággal fogunk dolgozni, akkor szép jövő előtt áll ez a társaság. Elmarasztalni senkit nem tudok, mindenki becsülettel és lelkesen tette a dolgát. A keret elég mély, voltak játékosok, akik kevesebbet játszottak, ez nyilván senkinek nem jó, és ezt próbálom majd orvosolni tavasszal, de mindenkivel meg voltam elégedve!

Hogyan zárjátok az évet, hogyan kezditek 2021-et?

December közepéig edzésben maradtunk, felméréseket és teszteket is pótoltunk. Január 11-én kezdjük majd a közös munkát, természetesen mindennapi edzéssel, sok felkészülési mérkőzéssel. Szeretnénk megyei I. osztályú élcsapatokkal is megmérkőzni, hogy lemérjük, hol is tartunk egyénileg és csapatszinten. Emellett mindenben próbáljuk majd segíteni a felnőtt csapatot, hiszen az ő céljuk a legfontosabb, és ezért minden tőlünk telhetőt megteszünk mi is!

Milyen célokkal vágtok neki a tavasznak?

Nem tudjuk még, hogy hova, melyik bajnokságba kerülünk, ezért a csapatszintű célokról nem tudok érdemben nyilatkozni. Ennél sokkal fontosabb, hogy minél több játékost áramoltassunk fel a felnőttekhez, minél több játékpercet kapjanak az NBIII-ban! Ez az akadémia, az U19 és a felnőtt csapat célja is, minél több helyi kötődésű játékos beintegrálása a KTE, remélhetőleg nyártól már NBII-es csapatába. Természetesen minden játékos fontos, senkiről nem szeretnénk lemondani, mindenkinek az egyéni fejlődést szeretnénk biztosítani. Ebben a társaságban igenis van potenciál, és ki szeretnénk belőlük hozni a legjobbat!

Szerző: KTE/kteakademia.hu