Lóczi Péter összességében elégedett az U15-ös csapattal

Újoncok voltak az élvonalban. 

Szezonértékelőinket az élvonalban szereplő U15-ös együttessel folytattuk, Lóczi Péter foglalta össze a szezont.

Hogyan értékelnéd a tavaszi bajnoki szereplést?

19 pontot szereztünk tavasszal, ami egyetlen egységgel jobb a őszi mutatónknál, ez összességében a 10. helyre volt elegendő. Tavasszal voltak igazán nagy bravúrjaink, idehaza az MTK és DVSC ellen, idegenben az FTC és Vasas ellen sikerült nagyszerű játékkal, igazi csapatmunkával nyernünk. Voltak viszont bosszantó vereségeink, pontvesztéseink is, jellemzően a hátsó régióban elhelyezkedő csapatokkal szemben. Kissé rapszodikus volt a tavaszunk, de nem lehetek elégedetlen.

A teljes bajnoki szezont tekintve mennyire vagy elégedett?

Újonnan feljutó csapatként nem lehetett más célunk, mint a bennmaradás. Ezt teljesítettük elég hamar, az U14-es csapattal karöltve. A saját csapatom szereplése is elégedettségre ad okot, főleg a tavasszal mutatott játék és hozzáállás tetszett, néhány meccset leszámítva tudtuk játszani a saját játékunkat, mentálisan végig erősek voltunk. A nyáron igazolt nyolc játékos teljesen beilleszkedett, jó a közösség, igazi csapatszellem uralkodott a meccseken.

Miben fejlődött ebben az évben a csapat, miben kellene feltétlen előre lépni a következő szezonra?

Amiben előre léptük, az a helyzetkialakítás és helyzetkihasználás volt. Szinte minden mérkőzésen betaláltunk, 57 lőtt gólunkkal a 4. helyen végeztünk, ez kimagasló teljesítmény a csapattól. Gördülékeny támadásfelépítéseink és befejezéseink voltak, tele van a csapat gyors, képzett, motivált, gólra éhes, kombinatív támadóval, élmény volt nézni a lőtt góljainkat, felépített támadásainkat. Bele se merek gondolni, mi lett volna, ha az öt kihagyott büntetőnkből is értékesítettünk volna néhányat. Pontban is, gólban is előrébb állnánk! Ebben például fejlődnünk kell, kulcsfontosságú meccseken és pillanatokban hibáztunk tizenegyest. Amiben javulnunk kellene még, az a védekezés. 58 gólt kaptunk, ez nagyon sok, rengeteg találat óriási egyéni hibákból született. Ezeket nem képességekből fakadó probléma okozta, hanem a koncentráció hiánya, figyelmetlenség, könnyelműség, úgy nevezett ki nem kényszerített hibák után kaptunk gólokat. Ha a védekezésünk masszívabb, határozottabb, pontosabb lesz, akkor ez a csapat még sok szép eredményt fog elérni.

Kiket emelnél ki?

Az ország 10 legjobb csapata közé tartozunk egy nagyon éles, kiegyensúlyozott bajnokságban. Tavaly még a másodosztályban voltunk, ehhez képest a szereplésünk bravúr. Mindenki nagyon sokat tett hozzá, mindenki bebizonyította, hogy helye van a csapatban, nyugodtan számíthatok rá. Kiemelkedő teljesítményt nyújtott Goretich Gergő, házi gólkirályunk 14 góllal végzett az élen. Lengyel Szabi, Gyarmati Feri és Molnár Ádin 11, 9, és 7 góllal követte őt. Ők négyen nagyon veszélyes támadósort alkottak, kiegészülve Kovács Ádámmal, Barkóczi Bendegúzzal, akik rengeteg gólpasszal szolgálták ki a támadókat. A sok kapott gól ellenére a védelem bástyája volt Szél Kevin, ő sérülés miatt szinte az egész tavaszt kihagyta. Nagyon várjuk vissza, csupaszív játéka sokszor hiányzott. A csapatom összes tagját kiemelhetném, mert mindenki a maga módján sokat tett a sikerért, és azért, hogy egy nagyon ütőképes, nagyon hatékony, jó közösségű csapat alakuljon ki. Köszönöm nekik ezt az évet, rengeteg szép pillanatot okoztak nekem, élmény volt minden egyes élvonalbeli meccs, győzelem, ünneplés, ugrálás!

Szerző: KTE/kteakademia.hu