Lóczi Péter: Nagyon sikeres szezonunk volt

Értékelő.

A KTE LA U19-es csapata több szempontból is sikeres szezonon van túl, erről Lóczi Péter vezetőedzőt kérdeztük bővebben.

– Hogyan értékelnéd a szezont?

– Nagyon sikeresen szezonon vagyunk túl. A bajnokság két részből állt, őszi alapszakaszból, ennek eredményei alapján osztották három csoportba után a klubokat. Az alapszakaszban a 3. helyen végeztünk, ezzel be tudtunk kerülni a B-csoportba, ahol az előkelő 4. helyet szereztük meg, 25 pontot gyűjtve. Tavaly 7. helyen végeztünk 10 ponttal, ezt most sokkal jobb teljesítménnyel tudtuk felülmúlni, szinte ugyanazokkal a játékosokkal. Nagyon értékes ez a helyezés, hiszen így összesítésben a 12. helyen végeztünk az országban, ez pedig U19-es viszonylatban nagyon nagy eredmény véleményem szerint. Egész évben jó és hasznos mérkőzéseket tudtunk játszani, remek ellenfelek ellen. Beutaztuk az országot Kisvárdától Zalaegerszegig, de minden akadályt sikeresen tudtunk venni, és egyénileg és csapatszinten is fejlődni tudtunk.

– Ki volt a csapat legjobbja, kiket emelnél ki még mellette?

– A csapatunk 25 főből állt, tehát volt merítési lehetőségem. Mindenki odatette magát végig, egész évben nagyon szépen és becsületesen dolgoztak a játékosok. Ebből a szempontból nyugodt évünk volt, létszámgondjaink, morális, mentális problémánk nem volt egyszer sem. A csapat a 2003-as és 2004-es korosztály játékosaiból állt, van olyan, aki már több mint 10 éve nálunk focizik, volt olyan, akit tavaly igazoltunk, de gyorsan megtaláltuk a közös hangot mindenkivel. Tehetséges, sokra hivatott korosztályokról beszélünk, akik közül többen már a felnőtt futballban is bemutatkozhattak, akár a felnőtt csapatunknál, akár másik NB III-as csapatnál. Szándékosan nem emelek ki senkit sem egyénileg, hiszen egész évben csapatként tudtunk együttműködni és sikeresek lenni. A játékosok megértették, hogy csak akkor tudnak győzni és fejlődni, ha egy irányba húzunk, ha rendesen és tisztességesen dolgoznak edzéseken, ha csapatként működnek a mérkőzéseken.

– Mi volt a fő cél a képzésben?

– Egységes, heti szintre lebontott képzési periodizáció mentén haladtunk előre az évben, szem előtt tartva azt a korosztályspecifikus sajátosságot, hogy itt már fontos az eredmény is, illetve a felnőtt futballba való belépés is. Eredményesség terén és a felnőtt foci küszöbének átlépésénél akadó nehézségek terén is hatékonyak voltunk. A sikereinkről már említést tettem, és örömteli, hogy több játékosunk is a KTE NB II-es csapatával tudott napi rendszerességgel készülni. Hatvani Dániel, Ásós Dániel, Cseh Balázs, Bodor Zoltán Győri Benjámin, Győri Ábel és Bellák Marcell is sok edzésen részt tudott venni, belekóstolva a felnőtt, profi futballba. Nagy örömünkre szolgált az első csapat feljutása, hihetetlen bravúrt értek el, de e mögött a siker mögött kemény és szervezett munka áll, amit volt szerencsénk szinte naponta testközelből megélni. A játékosok és az edzői stáb hozzáállása, munkamorálja, felkészültsége példaként szolgálhat az akadémián dolgozó edzőknek is, lehetetlen nem létezik, csak tenni kell álmaink eléréséhez.

– Hogyan búcsúztatok a szezontól?

– Közös évzáróval és a ballagó 2003-as korosztály búcsúztatásával zártuk ezt a sikeres évet, jelenleg mindenki a pihenését tölti, ami most rövidebb lesz, de ezt szerintem senki sem bánja. KTE II. néven az NB III-as bajnokságban is el fog indulni a klub, ez pedig hatalmas fejlődési lehetőség a kiöregedő játékosainknak, illetve a tehetséges U19-es futballistáknak is. Az NB III-as keret június 27-én, míg az U19 július 18-án kezdi meg a felkészülést. Az U19-es csapattal hasonlóan sikeres szereplést tűztünk ki magunk elé. Nem lesz könnyű megismételni ezt az eredményt, de törekedni fogunk rá.

Szerző: KTE/kteakademia.hu