Lóczi Péter: Maximálisan odatette magát mindenki

U19-es értékelő.

Szokásos értékelőinket is elkezdjük a nyárba lépve, elsőként az U19-es együttes edzőjét, Lóczi Pétert kérdeztük.

Hogyan értékelnéd a bajnoki szereplést?

Az országos kiemelt U19-es bajnokság B csoportjában a 7. helyen végeztünk, ez összességében a 15. helyet jelenti az országban. Három nyolcas csoportban zajlottak a tavaszi félév küzdelmei, mi az őszi eredményeink alapján a középső csoportba jutottunk fel, ahol olyan nagy akadémiákkal mérkőzhettünk, mint a DVTK, Videoton, Puskás Akadémia, Pécs, vagy az Újpest FC. A tavaszi félév bajnoksága éppen ezért teljesen más volt, mint az őszi, mind a mérkőzés számokat tekintve, mind pedig a minőséget nézve. Minden meccsen hatalmas iram volt, dinamikus, taktikailag és technikailag jól felkészített ellenfelekkel találkoztunk. Eredménykényszer híján nagyon nyílt és jó mérkőzéseket játszhattunk, amelyek nagyban segítették a játékosok egyéni fejlődését. A tél folyamán 5 meghatározó játékosunk is távozott, mindannyian magasabban jegyzett bajnokságokba, akadémiákra, felnőtt NBII-be és NBIII-ba távoztak, ezáltal a keret minőségbéli összetétele gyengült. Ez egyáltalán nem volt probléma, mert így legalább mindenki játéklehetőséget tudott kapni, és biztosított volt a fejlődés. A tavaszi és az egész éves bajnoki szereplést is pozitívan értékelem, megmutatta azokat a kibákat, amire figyelnünk kell, illetve ami a célunk volt, azt maximálisan jól szolgálták ezek a bajnoki mérkőzések: egyénileg fejlődni és játéklehetőséghez jutni, illetve fokozatosan beleszokni, megismerkedni a felnőtt labdarúgással.

Milyen célokat tűztetek ki?

Heti szintre lebontott erőnléti, taktikai és technikai periodizáció által dolgoztunk, minden hétnek, minden edzésnek megvoltak a maga célja. Több játékrendszert is kipróbáltunk, megtanultunk és sikeresen alkalmaztunk is a mérkőzéseken. A fő cél az U19-ben mindig az, hogy segítsük a játékosokat a felnőtt futballban idővel elhelyezkedni, illetve a mindenkori felnőtt csapatunkat is támogassuk, segítsük felfelé áramoltatással. Ez teljes mértékben megvalósult, hiszen heti rendszerességgel több U19-es korú játékos tudott fent edzeni a feljutó csapatunknál, illetve sokan be is mutatkozhattak kupa és bajnoki mérkőzéseken is, amire nagyon büszkék vagyunk! Eredményesség terén nem volt kimondott cél kitűzve, az őszi bajnokságból szerettünk volna feljutni a kiemelt „B” csoportba, ez sikerült, itt pedig nagyon jó meccseket tudtunk játszani, ami minden téren a fejlődést szolgálta.

Kiket emelnél ki?

Az egész évben minden játékos maximálisan odatette magát, senkit nem kellett nógatni, hogy dolgozzon, sikerült a közös hangot megtalálni egymással. Mivel a bajnokságunk két teljesen különálló minibajnokságból állt, illetve télen nagy játékosmozgás is volt, éppen ezért nehéz lenne játékosokat kiemelni, nem is tenném meg. Az egész csapatra, az összes játékosra minden edzésen és mérkőzésen számíthattam, büszke vagyok rájuk, egyénileg és csapatszinten is rengeteget fejlődtek, ami majd a későbbi években hasznukra fog válni!

Ki nyújtotta a legjobb teljesítményt?

Nem annyira szeretek külön kiemelni játékosokat, de ha mégis meg kell tennem, akkor viszont két részre bontanám a kiemelést, a két bajnokság miatt. Ősszel Csúri Dájmond házi gólkirályként zárt, és hasznos mezőnymunkájával, illetve jó játékával emelkedett ki, hasonlóan Györgye Márk, Bodor Zoltán, Hatvani Dániel hármashoz, ők is jó és hasznos játékukkal tűntek ki minden mérkőzésen, nem is véletlen, hogy mind a hármukat elcsábította a Debrecen illetve a SZVSE NBIII-as felnőtt csapata. Tavasszal a kiemelt bajnokságban Faragó Bence, Perlaki Szilárd csatárduó játszott tarthatatlanul, ketten 9 gólt szereztek, és ugyanennyi gólpasszt is kiosztottak. Nagy öröm ez nekem, ők ketten kiöregedő játékosok, az akadémián töltött éveik alatt 5 esztendőn át is az edzőjük voltam, nagyon sok mindenen mentünk együtt keresztül, mára 19 évesek lettek, érett, komoly fiatal felnőttek, jó volt látni őket, hogy utolsó meccseikre is mennyire motiváltak voltak. Cseh Balázs és Bellák Marci is remek tavaszt futott, rájuk is érdemes lesz majd odafigyelni, de ez igaz az összes itt maradó 2003-as játékosra, mindannyian értékek lehetnek a felnőtt futballban! Végezetül szeretném megragadni az alkalmat, hogy itt is elköszönjek az akadémiáról ballagó 2002-es játékosainktól, mind a heten évek óta szolgálják szeretett klubunkat, büszke lehet rájuk a KTE család! Berta Csaba, Barkóczi Ádám, Szalai József, Faragó Bence, Busa Vajk, Perlaki Szilárd, Dos Reis Teixeriea Edmilson sok sikert kívánok nektek, örülök, és köszönöm, hogy az edzőtök lehettem!

Szerző: KTE/kteakademia.hu