Lila-fehér rangadókkal indul a tavasz

5 korosztály kezdi el a tavaszi szezont. 

A KTE LA több csapata is a tavaszi bajnoki nyitányra készül, 5 korosztályos együttesünk kivétel nélkül az UTE ellen kezdi meg a bajnokság második periódusát. A lila-fehér csaták alapvetően rangadók, de a tabellára nézve is nagy a tét például az U16-osoknál.

U19: UTE – KTE LA (péntek, 13:00)

Csordás Csaba szűk kerettel vághat neki a tavaszi szezonnak, de a bajnoki nyitányon a szűkebb felnőtt keret ifjoncaira is számíthat, így Vágó Gábor, Hirman Kristóf és Szabó Gergő is pályára lép majd az UTE ellen. Nyáron jól kezdtünk hazai pályán, alig 10 perc elteltével a vezetést is megszereztük, ám fordulás után 9 perc alatt megfordította a meccset ellenfelünk, így 2-1-es sikerrel távozhattak Kecskemétről.

U17: KTE LA – UTE (szombat, 10:00)

Az U17-es együttesnek voltak távozói, Száhl Pétert a Ferencváros csábította el, emellett a szakmai munkát immáron Széchenyi Márton irányítja az U16-os korosztállyal párban. Nem néz könnyű tavasz elé a csapat, mely a 10. helyről várja a folytatást, de a második helyen telelő UTE ellen idegenben is sikerült nyerniük a szezonnyitón, így nem esélytelenek az újabb bravúrra.

U16: KTE LA – UTE (szombat, 12:00)

A forduló rangadóját az U16-os csapat vívja, hiszen a mieink 9 pontos előnnyel zártak az élen, amit nyitásként rögtön egy közvetlen rivális ellen kellene megtartani, illetve növelni. A KTE-t a MOL Vidi, a Nyíregyháza és az UTE követi azonos pontszámmal, az újpestiek után ráadásul rögtön Székesfehérvárra utaznak akadémistáink. Kiemelten fontos tehát a kezdés, amire nyáron nem lehetett panaszunk, idegenben tudtuk 4-1-re legyőzni mostani ellenfelünket.

U15: UTE – KTE LA (szombat, 12:00)

Az U15-ös csapat szépen szerepel az élvonalban, stabilan a középmezőny tagjai lettek ősszel. A felkészülés során is biztatóan szerepelt az együttes, így önbizalommal várhatják a folytatást. Nyáron fordulatos meccset játszottak az Újpesttel, mely végül 2-2-es döntetlennel zárul.

U14: UTE – KTE LA (szombat, 10:00)

Nem úgy alakult az ősz az U14-es fiatalok számára, ahogy azt szerették volna, a tabella utolsó helyéről kellene elkezdeni a felzárkózást. A bajnokság ennek ellenére nem indult rosszul számukra, első négy meccsükön 7 pontot szereztek. A főpróba jól sikerült, az utolsó edzőmeccset sikerült megnyerni, most a visszavágásban reménykednek Csima Gyuláék, hiszen az UTE az első körben 2-1-re nyert Kecskeméten.

Szerző: KTE/kteakademia.hu