Lengyel Szabolcs olasz világsztárok figyelmét is felkeltette

2019-ben olasz edzőtáborban vehet részt játékosunk. 

Az U14-es korosztály az előző szezonban osztályozón keresztül harcolta ki a feljutást az élvonalba, a sikerben elévülhetetlen érdemeket szerzett magának Lengyel Szabolcs is. A kiskunhalasi tehetség télen igazolt Kecskemétre, az osztályozón 4 meccsen 3 gólt szerzett.

Már második alkalommal rendezték meg Budapesten a CIB Italia Focitábort, ahol 10-14 éves labdarúgók tehették próbára a képességeiket. A táborba a Magyar Diáksport Szövetség meghívása alapján kerülhetett be 132 olyan fiú és lány, akik a 2016/2017-es tanév Labdarúgás Diákolimpia rendezvényeinek keretében kimagasló eredményt értek el. Így került a résztvevők közé Lengyel Szabolcs is, aki 2017. tavaszán az országos döntőbe vezette a Kiskunhalasi Felsővárosi Általános Iskola korosztályos focicsapatát, s végül a 9. helyen végeztek Gyulán, Szasza pedig gólkirály lett.

A tábort korábbi olasz világsztárok hívták életre, a budapesti torna nagykövete a világbajnok Gianluca Zambrotta volt. A tét egy olaszországi futballtábor volt covercianói futballakadémián, ahol edzőmeccsek, orvosi felmérések és izgalmas programok, így egy Serie A-s mérkőzés vár a nyertesekre, akiket családtagjaik is elkísérhetik. Lengyel Szabolcs kitűnően teljesített az ötnapos megmérettetésen, ahol különböző feladatokat kellett teljesíteniük, minden csoportnak egy olasz és magyar edzője is volt, a kiválasztásban a Juventus egykori klasszisa, Fabrizio Ravanelli is segédkezett.

Az olasz edzőtáborra 2019 tavaszán utazhat majd el Lengyel Szabolcs, akinek ezúton is gratulálunk!

Forrás: halasmedia.hu/kteakademia.hu

Szerző: KTE/kteakademia.hu