Küzdeni is kellett, de nem hibáztunk a Budai FC ellen

Megnehezítette dolgunkat a Budai FC, sokat tettünk a sikerekért. 

U17-es és U16-os csapatunk a Budai FC-t fogadta a legutóbbi fordulóban. Mindkét csapatunk győzelmi reményekkel lépett pályára, amit sikerült is érvényesíteni, ehhez azonban a játékosok küzdőszellemére is szükség volt ezúttal.

Az U17-es találkozón gyorsan magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést, a mérkőzés elején több veszélyes lehetőséget alakítottunk ki, Faragó ziccerét védte bravúrral a vendégek kapusa. A nyomás a 15. percben érett góllá, Faragó centerezését Bessenyei lőtte közelről a kapuba. Továbbra is igyekeztünk nyomást gyakorolni a vendégekre, Kasztel fejese és Fekete átlövése is veszélyes volt. Sajnos egy eladott labdából a 29. percben egyenlítettek a vendégek, hidegzuhanyként aztán a szünet előtt a második kaput eltaláló lövésük is gólt ért. A második félidőben minden követ megmozgatott Király Dávid együttese, de a vendégek remekól zártak hátul. A csapat tartását mutatja, hogy a 83. percben egy Faragó-Ugrai-Pécsi összjáték végén utóbbi játékos egyenlíteni tudott, míg a 87. percben aztán Száhl is eredményes volt egy pontrúgás után, megfordítva ezzel az eredményt.

U17: KTE LA – Budai FC 3-2 (1-2)

U17 II. osztály, 11. forduló

KTE: Opauszki – Kovács T., Treiber, Száhl, Récsei – Ugrai – Edmilson, Kasztel (Pécsi 75.), Fekete (Szedmák 65.), Faragó (Gulyás 87.) – Bessenyei (Busa 46.).

Gól: Bessenyei (16.), Pécsi (83.), Száhl (87.) ill. Molnár (29.), Halász (42.)

Király Dávid: Jól kezdtük a mérkőzést, több lehetőséget is kialakítottunk, de csak egyet sikerült gólra váltanunk. Ezután a vendégek két lehetőségükből szereztek két gólt, nekünk kellett az eredmény után mennünk. A csapat erejét mutatja, hogy hátrányból is fel tudott állni, végül a kemény munkának győzelem lett az eredménye. A csapatjátunk néha akadozott, taktikailag fegyelmezetlenek voltunk, de óriási melót tettek bele a srácok ebbe a mérkőzésbe, teljesen megérdemelten nyertek.

Az U16-os korosztály éllovasként várta a találkozót, helyüket győzelemmel szerették volna megőrizni. Nem indult jól a meccs, ugyanis a 27. percben a vendégek jutottak előnyhöz, amire szünetig nem is érkezett kecskeméti válasz. A második félidőben aztán itt is nagy erőket mozgósítottak a lila-fehér fiatalok a győzelem megszerzéséért, ami gólokká érett. Major Szabolcs duplázott, de betalált Bodor és Orlov is, így a hajrá gólváltása már csak formalitás volt ezt követően.

U16: KTE LA – Budai FC 5-2 (0-1)

U16 II. osztály, 11. forduló

KTE: Cseh – Dénes (Földi 81.), Kuchta, Bányai, Orlov (Pap 75.) – Győrfi (Vörös 75.), Hatvani, Csúri – Bellák (Nagy L. 76.), Bodor Z., Major.

Gól: Major (53., 71.), Bodor Z. (60.), Orlov (74.), Bányai (85.) ill. Kiss (27.,), Székely (83.)

Széchenyi Márton: Véleményem szerint a szezon leggyengébb teljesítményét nyújtottuk, ennek ellenére sikerült több góllal nyerni, ami pozitív. Picit megütött minket a meleg, a heti ritmusból kiesve egy nagyon nehéz nyíregyházi meccs után játszottunk hét közben. Ha így nézzük – és így is kell – akkor örömteli, hogy hátrányból sikerült jó elképzelésben futballozó ellenfelünk fölé kerekednünk.

Szerző: KTE/kteakademia.hu