Kovács Tamás értékelte a legkisebbek szezonját

Az évzárót követően eljött az értékelések ideje, sorozatunkat a legkisebbek (U8-U7) trénerével, Kovács Tamással indítottuk.

Hogyan értékelnéd a tavaszotokat?

Mindkét korosztály hozzáállásával elégedett vagyok. Rengeteget dolgoztunk labdával, ennek hatása érződik a srácokon, technikájuk nagyon sokat fejlődött. A téli felkészülés alkalmával a teremedzéseken túl tornákon vettünk részt. Az ősszel még többször előforduló, bátortalan mérkőzés kezdéseken sikerült javítanunk, ebben előbbre léptünk. A tornákon elsősorban az egyéni fejlődést, a tapasztalatszerzést tűztük ki célul, melynek megfeleltünk. Márciustól felkészülési mérkőzéseket játszottunk, elindultak a Bozsik-program tornái is. Jelentős fejlődést mutattak a gyerekek a funino játékban, egyre több sikerélményhez jutottak, ezáltal jobban élvezték ezt is. Az egyéni fejlődésen túl, az együttműködés kezdeményezései is tetten érhetőek játékukban, az edzéseken gyakoroltak kezdenek visszaköszönni a mérkőzéseken. 

Mi vár rátok a következő szezonban?

A következő évben az U7 "nagyobb pályára" lép, más játékrendszerrel, ezt a tavasz folyamán már előkészítettük. Az U8 már az idén is kézilabda méretű pályán játszott, nekik ez nem lesz újdonság. A két korosztály nyártól elválik egymástól, az U8-ból U9 lesz, önálló csoportban fognak tovább dolgozni, míg az U7-ből lett U8-hoz csatlakoznak a 2013-as születésű játékosok.

Kiket és miért emelnél ki?

Az U7-es korosztálynál Czéh Kamilla passzjátékával, Némedi Bátor hatalmas munkabírásával, Bódog Benett és Szabó Attila gólérzékenységével és cselezőkészségével, Szuetta Bános szerelőkészségével tűnt ki. Az U8-asoknál Baranyi Dorina cselezőkészségével és összjátékával, Bóna Doráin, Nagy Barnabás védekezőmunkájával, Dóra Tibor, Csikai Róbert gólérzékenységével, Szőke Zoltán mezőnymunkájával Raskó Vilmos egyre jobb kapusteljesítményével, valamint Nagymihály Áron hatalmas munkabírásával és gólérzékenységével tűnt ki.

 

Szerző: KTE/kteakademia.hu