Kovács Tamás: A játék öröme jellemezte a foglalkozásokat

U7-es értékelő.

Az év végéhez érkezve korosztályonként is értékeljük csapataink őszi szezonját, a sort a legkisebbekkel kezdjük. Kovács Tamással, az U7-es csapat trénerével beszélgettünk.

Milyen célkitűzésekkel vágtatok neki az őszi szezonnak?

A legfontosabb feladatunk első körben a keret kialakítása, az érdeklődés felkeltése volt a sportág iránt. Szakmai szempontok alapján ezt követőn az ügyesség fejlesztése, a labdával való kapcsolat kialakítása mellett a játék öröme volt.

A legkisebbekről beszélgetünk, ez a belépő korosztály úgymond az akadémiára. Hogyan vágtatok bele a munkába nyáron?

Az U7-es korosztály a legfiatalabb az akadémián, így a legfontosabb feladatunk a korosztályos játékosok toborzása volt. Az edzések augusztus közepén kezdődtek, az új játékosok folyamatosan csatlakoztak a kerethez. A legfiatalabb játékosunk 4 és fél éves, a legidősebbek 7 évesek, így korcsoporton belül viszonylag nagy a korkülönbség. A legfontosabb célkitűzéseinket sikerült elérnünk az ősz folyamán, mivel a gyerekek szívesen jöttek edzésre, a jó hangulat, a játék öröme és szeretete jellemezte a foglalkozásokat. Az ősz folyamán az edzések mellett Bozsik tornákon vettünk részt. A gyerekek hozzáállása, motivációja dicséretet érdemel, ügyességük sokat fejlődött, egyre jobb barátságban vannak a labdával.

Kit emelnél ki?

Több jó egyéni teljesítmény is volt, közülük Filutás Ákos azzal emelkedett ki, hogy egész ősszel nagyon jó mentalitással, koncentráltan, a támadásokat és a védekezést egyaránt segítve játszott az edzéseken és a mérkőzéseken is. 

Hogyan zárul az év, mikor kezditek a következőt?

December 15-én zártuk az őszi szezont, majd az ünnepek és a téli szünet után, január 5-től folytatjuk a képzést. A márciusig tartó időszakban az edzések mellett teremtornák és felkészülési mérkőzések szerepelnek a programban, ezután folytatódnak a Bozsik tornák.

Szerző: KTE/kteakademia.hu