Kovács Tamás: A gyerekek szívesen jönnek az edzésekre

U7-es értékelő.

A legkisebbek számára alakult talán a legizgalmasabban az ősz, hiszen ők most kapcsolódtak be szervesen a KTE vérkeringésébe. Kovács Tamás értékelt.

– A gyerekek milyen sorozatokban vehették fel a ritmust a klub kötelékébe érkezve?

– Az előző szezon keretéből négy játékos maradt nálunk, őket egészítették ki az óvodás korcsoportból érkezett gyerekek, így kezdtük el augusztus elején a képzést. Szeptember elején már tornán vettünk részt, majd elindultak a Bozsik-program mérkőzései, melyek kéthetente kerültek megrendezésre. A tornákon minden játékosunk lehetőséget kapott, így ez jó lehetőség volt az edzéseken tanultak gyakorlására. A Dunamenti Ligában az öt forduló alatt 26 mérkőzést játszottunk. Itt is nagyon sok tapasztalatot szereztünk, fejlődtünk, folyamatosan formálódtunk. 

– Mi volt a fő célotok ősszel?

– A legfontosabb célkitűzéseinket sikerült elérnünk az ősz folyamán. A gyerekek szívesen jöttek edzésre, a jó hangulat, a játék öröme és szeretete jellemezte a foglalkozásokat. Egészen gyorsan egymásra hangolódtunk, a feladatokat rövid idő alatt megértették, így tartalmas és hatékony foglalkozásokat tudtunk tartani. A srácok motiváltsága, akarata dicséretes volt egész ősszel. Jellemzően egyénileg fejlődtek a legtöbbet a gyerekek, de már két – esetenként három – játékos együttműködését is egyre többször láthattunk az edzéseken, mérkőzéseken. Jellemzően 15 fő körüli létszámmal dolgoztunk és többnyire csak betegség miatt hiányoztak a gyerekek az edzésekről.  

– Hogyan zárul az év, mi lesz a tavaszi feladat?

– December 18-án egy szülő-gyerek focival zártuk le az évet. Az ünnepek és a téli szünet után, január 8-tól folytatjuk a képzést. A márciusig tartó időszakban az edzések mellett teremtornák és felkészülési mérkőzések szerepelnek a programban, ezután pedig folytatódnak a Bozsik tornák és a Dunamenti Liga küzdelmei.

Szerző: KTE/kteakademia.hu