Korábban kezdődik a tavaszi szezon

Sok mérkőzést kell majd pótolni.

A héten lezárulnak csapataink számára az utánpótlás bajnokságok, már csak az U15 és az U14 játszik le egy-egy mérkőzést szombaton. Sok mérkőzést kell majd pótolni, erre csak jövőre kerülhet sor, így rövidebb felkészülési időszak vár majd a fiatalokra.

Az U19 az egyedüli szerencsés korosztály, mely minden mérkőzését le tudta játszani az Alap csoportban, erre elsősorban azért kerülhetett sor, mert néhány találkozót sikerült korábbra hozni az ellenfelekkel megállapodva. Lóczi Péter csapata így a szokásos menetrend szerint kezdheti majd meg a munkát januárban, viszont akadnak olyan riválisok, akik három bajnokit is pótolnak majd, így az csak februárban dől el, hogy maradnak-e az első négyben.

Az U17 és az U16 két-két fordulót kell pótoljon, a matematikai esélyük továbbra is megvan arra, hogy négybe kerüljenek, erre reálisan viszont csak akkor mutatkozik sansz, ha az UTE és a Kaposvár ellen is minden pontot begyűjtenek. Pontos dátuma még nincs a pótlásoknak, de ezeket a meccseket sem lehet február első felénél tovább tolni, hiszen csak akkor alakulhatnak ki a nyolcas csoportok, ha végeredményt hirdettek.

Az U15 és az U14 még a klasszikus bajnoki rendszerben versenyez, de itt is több forduló elmaradt. Több párharc pótlásáról is megállapodás született már, ennek értelmében a fiatalok már február 6-án bajnokit játszanak az Illés Akadémia ellen, majd 13-án a Kisvárda lesz az ellenfél, így januárban csak egy gyors alapozásra lesz idő.

Az U13-as és U12-es régiós bajnokság utolsó két fordulója is elmaradt, ráadásul a bajnoki cím szempontjából fontos rangadók tolódtak 2021-re. Az már eldőlt, hogy a Cegléd elleni mérkőzéseket február 20-án pótoljuk.

Szerző: KTE/kteakademia.hu