Kitűnően szerepeltek a RUK csapatok a HÉP Kupán

Nagyjából 140 gyermek népesítette be a Széktóit. 

Vasárnap hagyományteremtő céllal került megrendezésre az I. HÉP Kupa, melyen az U11-es és az U10-es korosztály vett részt. A tornán a KTE LA csapatai mellett a Kecskeméti RUK válogatottak is pályára léptek, kifejezetten jó eredményeket szállítva.

A torna gyakorlatilag a RUK tehetséggondozási program részeként is tekinthető volt, hiszen mindkét korosztályba meghívást kaptak azok a játékosok, akik az eddigi edzéseken is részt vettek. Ők a KTE LA játékosokkal is kiegészültek, így valóban nagyon erős csapatokban focizhattak együtt a gyerekek. A mezőny is méltó volt ehhez, hiszen a Vasas, a Szolnoki MÁV, a Szeged-Grosics Akadémia és a SZEOL is ellátogatott hozzánk.

A színvonalas kupán az U10-eseseknél a Vasas, az U11-ben a Kecskeméti RUK válogatott zárt az élen, a legjobbjait ezúttal RUK színekben szerepeltető KTE LA csapatok a negyedik helyen fejezték be mindkét korosztály küzdelmeit.

Több különdíj is kiosztásra került, amiben egy meglepetés vendég is segített. A KTE történetének talán legnagyobb közönségkedvence, Vladan Savic átutazóban éppen Kecskeméten járt párjával, akinek ennek apropóján szerette volna megmutatni korábbi sikerei színhelyét. Mivel a felnőtt csapat is éppen Szegedre készült utazni, illetve a torna is félig a stadionban zajlott, azonnal rengeteg fotó készült, korábbi kapitányunk természetesen szívesen vállalta a díjátadó szerepét is.

Egyéni díjak:

Gólkirály (U10): Király Mátyás (Kecskeméti RUK, a KTE LA játékosa)

Gólkirály (U11): Németh Nikolász (Vasas)

Legjobb hazai játékos (U10): Veréb Balázs (Kecskeméti RUK, a KTE LA játékosa)

Legjobb hazai játékos (U11): Hoffmann Csanád (Kecskeméti RUK, a KTE LA játékosa)

Legjobb kapus (U10): Jakab Mátyás (SZEOL)

Legjobb kapus (U11): Veress Áron (Szolnoki MÁV)

A torna végeredménye:

U10: 1. Vasas 2. Kecskeméti RUK 3. SZEOL 4. KTE LA 5. Szolnoki MÁV

U11: 1. Kecskeméti RUK 2. Vasas 3. Szolnoki MÁV 4. KTE LA 5. Szeged-Grosics

Az U11-es korosztály kapcsán Torbavecz Tamás értékelt:

„A RUK csapatot az SC Hírös-Ép-ből 4, a Kerekegyházából 2, a KTE Labdarúgó Akadémiából 4 játékos alkotta. Látványos játékkal, nagy önbizalommal összes meccsét megnyerte a csapat, ezzel első helyen végeztek. Akadémiai csapatunk is végig szoros meccseket játszott, 1 győzelem mellett 3 vereséggel zártunk, de jó felfogásban, okosan építették a játékot végig a fiúk, így jár nekik a dicséret. A helyzetkihasználáson kell javítani, akkor legközelebb eredményesebbek leszünk.”

Az U10-es korosztályról Verebélyi Gábor, a KTE LA U10 edzője, illetve a torna főszervezője adott értékelést:

„A korosztályt gyakorlatilag két részre osztottuk, az akadémiai együttes mellett a RUK is indult a tornán. Utóbbiban azok a játékosok szerepeltek elsősorban, akik a tehetséggondozási programunkban is részt vesznek, másodsorban azok, akik vidékről kerültek be akadémiánkhoz. A Kecskeméti RUK csapatot Szepes Richárd, a Ceglédi VSE edzője irányította, akivel két játékos is érkezett, mellettük az SC Hírös-Ép-től négy játékos érkezett, akiket a KTE LA-ból egészítettünk ki. Ami az akadémiai csapatot illeti, az első mérkőzésen a SZEOL ellen nagyon bealudtunk, sajnos a fiúk nem jól reagáltak arra, hogy most a „vezéregyéniségek” a RUK csapatban játszanak, így most övék a felelősség. A RUK csapat ellen nagyon jó színvonalon játszottunk, de ők képesek voltak a végén nagyobb sebességre kapcsolni. A Szolnok ellen már rendeződtünk, magabiztos győzelem lett a vége. A záró mérkőzésen a Vasas ellen is jó mérkőzést láthattunk, de súlyos egyéni hibák miatt a vendégek javára billent a mérleg. Összességében nagyon örülök, hogy ilyen erős tornát sikerült megszervezni, minden játékos a maximumot hozta ki magából. A védekezési hibákat igyekszünk a héten kijavítani, hogy a vasárnapi Bozsik-programon folytatni tudjuk jó sorozatunkat! Mindenkinek szeretnék köszönetet mondani a szervezésben nyújtott segítségért, főleg Holecz Petinek!" 

A torna tapasztalatait Czéh László RUK koordinátor foglalta össze:

„Elsőként mindenképpen a HÉP Zrt.-nek szeretnék köszönetet mondani akadémiánk nevében, hogy létrejöhetett ez a torna, köszönjük az ajándékokat, érmeket, kupákat, így senki sem térhetett haza üres kézzel! Nagyon jól sikerült a torna, Verebélyi Gabi nagyon sok munkát tett a szervezésbe, de mindenki kivette a részét. Nem csoda, hogy a hangulatra sem lehetett panasz, nagyjából 140 gyermek versenyezhetett a HÉP Kupán. Szintén köszönet jár az SC Hírös-Ép-nek, illetve a Kerekegyházának, a Ceglédnek, hogy elengedték a játékosokat a RUK válogatottakba! Nagyon jól álltak a gyerekek a kupához, nagyon jó teljesítményt is nyújtottak! Nívós torna volt, ami jól szolgálta a RUK tehetséggondozási programunkat is. A heti edzések a torna okán most elmaradnak, de a következő alkalommal fotocellás mérésekkel szeretnénk folytatni a munkát, előreláthatólag hétfőn.”

Szabó Tibor, a KTE LA szakmai igazgatója:

„Színvonalas, erős mezőnyből álló tornát sikerült szervezni, amiért mindenkinek jár a gratuláció, aki részt vett ebben. Köszönjük a HÉP támogatását, illetve RUK válogatottba játékosokat adó klubok együttműködését is. Én azt gondolom, hogy a RUK csapatok eredményei is jól mutatják, hogy összefogással milyen eredményes és sikeres teljesítményre lehetünk közösen képesek. Öröm volt látni, hogy végig jó hangulatban telt a torna, amiből szeretnénk hagyományt teremteni.”

Szerző: KTE/kteakademia.hu