Kettős siker Zalaegerszegen!

Három ponttal térhetett haza mindkét csapatunk. 

U17-es és U16-os csapatunk a ZTE vendége volt hétvégén, mindkét korosztályunk sikeres meccseken van túl, értékes pontokat hoztak el idegenből.

Tapogatózó játékkal indult az U17-es mérkőzés, a középpályán folyt nagy harc a mély talajú pályán, gyakran csúszkáltak a játékosok. Az első lehetőségünk még kimaradt Faragó beadása után, viszont a következőt már gólra váltottuk. Egy jobb oldali akciót követően Barkóczi továbbította a labdát Ugrainak, aki egy csel után 25 méterről lőtte ki a bal alsót. Ebben a játékrészben igazán nagy lehetőségek nem alakultak ki egyik csapat előtt sem, a támadóharmadban többször rossz döntések születtek. A második félidőben már több helyzetet dolgoztak ki a csapatok, itt is, ott is akadtak lehetőségek, de a következő találatot is mi szereztük. Szintén egy jobb oldali támadást követően Edmilson centerezett Szalainak, aki kicselezte védőjét, majd a hosszúba lőtte a labdát. Ezután Opauszki percei következtek, aki előbb egy indítás után tisztázott remekül, majd egy szöglet után védett bravúrral. Az utolsó tíz percben akár nagyobbra is növelhettük volna a különbséget, de a kontrákat nem tudtuk befejezni.

U17: ZTE – KTE LA 0-2 (0-1)

U17 II. osztály, 12. forduló

KTE: Opauszki – Barkóczi, Kovács T., Száhl, Récsei – Treiber (Kasztel 77.), Ugrai – Szedmák (Edmilson 46.), Fekete (Busa 64.), Faragó (Pécsi 86.) – Bessenyei (Szalai 46.).

Gól: Ugrai (32.), Szalai (62.)

Király Dávid: Úgy gondolom, ismét lépett egy szintet a csapat. Szinte végig uralni tudtuk a mérkőzést, néhány rövidzárlattól eltekintve mi domináltunk. Örömteli volt látni, hogy a héten gyakorolt elemek visszaköszöntek a mérkőzés folyamán, a védekezésünk tökéletesen működött, elöl pedig jól használtuk ki az adódó lehetőségeket. Büszke vagyok a srácokra, sokat tettek ezért a sikerért, ami igazi csapatmunka volt.

Nem indult könnyen a napja az U16-nak, három játékos sérülés miatt volt kénytelen lemondani az utazást reggel. A nehéz talajon lejátszott meccsen hazaiak szereztek vezetést, egy pontrúgás után sikerült bevágniuk a kipattanót, ezzel a szünetben vezettek is. Fordulás után azonnal jött az egyenlítés, Bányai robbant be jól egy szögletre. Az ezúttal padról beszálló Major is hozta magát ezt követően, Bodor passzából tört kapura, majd a kapust kicselezve talált be a 64. percben. Alig néhány perc elteltével egy újabb csere növelte az előnyt, Földi kapott zseniális labdát ismét Bodortól, helyzetét pedig ő sem hibázta el. Bár a ZTE egy újabb pontrúgás után még szépíteni tudott, a három pontot megszerezte csapatunk, ezzel tovább növelve előnyét a tabella élén, mely immáron 6 pont a riválisok botlásának köszönhetően.

U16: ZTE – KTE LA 2-3 (1-0)

U16 II. osztály, 12. forduló

KTE: Cseh – Orlov, Kuchta, Bányai, Vörös (Földi 66.) – Hatvani – Csúri, Győrfi – Nagy (Major 58.), Bodor Z. (Bodor B. 90.), Bellák.

Gól: Dömötörfy (8.), Kámi (75.) ill. Bányai (47.), Major (64.), Földi (71.)

Széchenyi Márton: A meccs előzményeiről tudni kell, hogy a reggeli indulás előtt három játékos mondta vissza az utazást betegség miatt ugyanazokkal a tünetekkel. Több sérültünk is van, így 14-es kerettel utaztunk el. A mérkőzésünk előtt a felnőtt csapat edzett a pályán, utána jött az U17-es meccs. Nem tudom, hogy ez tudatos volt-e, de egy végtelenségig meggyötört pályán kellett helytállnunk a jó 4 és fél órás utazást követően. Óriási gratuláció a fiúknak, mert ezeket is figyelembe véve egy nagyon értékes győzelmet arattunk!

 

Szerző: KTE/kteakademia.hu