Kettős siker az MTK ellen

Fontos 6 pontot szereztünk az élvonalban. 

Komoly skalpot gyűjtött be az élvonalban U15-ös és U14-es együttesünk is, hiszen az MTK-t fogadtuk hétvégén, akiket mindkét korosztályban legyőztünk.

Kovács Ádám

Az U15-ös meccsen ugyan az MTK igyekezett dominálni, de a mieink nagyon jól álltak a lábukon, helyenként jó kontrákkal is válaszolni tudtunk a vendég lehetőségekre. A 33. percben aztán megszereztük a vezetést, Kovács Ádám végzett el gyorsan egy szabadrúgást, indításával Lengyel léphetett ki két védő között, majd a jobb alsóba lőtt. A folytatásban az MTK nem tudott válaszolni a bekapott gólra, sőt, a hajrában tovább is növeltük az előnyt, amikor a Molnár buktatásáért megítélt büntetőt Goretich értékesítette.

Az U14-es találkozó bővelkedett a fordulatokban, az első játékrészben főleg egymás hibáiból éltünk, ebből ekkor még a vendégek jöttek ki, akik kétszer is megszerezték a vezetést. Fordulás után Kónya révén egalizáltunk, aki egy kezezésért megítélt tizenegyest vágott be, ráadásul emberelőnybe kerültünk. A 65. percben meg is született a győztes gól: Átrok távoli lövése talált utat a kapuba.

U15: KTE LA – MTK 2-0 (1-0)

U15 I. osztály, 20. forduló

KTE: Zábráczki – Ádelhardt, Szél (Horváth 41.), Heidrich, Szamosi – Goretich, Lisku, Lengyel – Barkóczi (Pető 60.), Kovács Á., Gyarmati (Molnár 55.).

Gól: Lengyel (33.), Goretich (76.)

Lóczi Péter: Gratulálok a csapatnak, értékes, nagy diadal ez! Mindenki beletett a közösbe, hatalmas akarattal, elszántsággal játszottunk, végig koncentráltak voltunk, ennek is köszönhető ez a szép siker. Az MTK mezőnyfölényben játszott, helyzeteket alakított ki, de jól álltuk a rohamokat, kontratámadásainkban mindig ott volt a veszély. Helyenként már próbáltunk játszani, megcsinálni azokat a kombinatív elemeket, amire egyébként képesek a gyerekek, de valamiért nem merik alkalmazni bajnoki mérkőzéseken. Bízom benne, hogy ettől a sikertől felbuzdulva még bátrabban, még kreatívabban fogunk játszani, mert igenis képes rá a csapat!

U14: KTE LA – MTK 3-2 (1-2)

U14 I. osztály, 20. forduló

KTE: Radnóti – Benke (Vincze 41., Szekeres 78.), Nagy, Kónya, Ruzsa – Erhardt (Baranyi 63.) – Bálint (László 63.), Majoros, Gondi, Átrok – Fekete.

Kiállítva: Almomani (54.)

Gól: Fekete (36.), Kónya (54.), Átrok (65.) ill. Hegedűs (7.), Barkóczi (39.)

Csima Gyula: Kiélezett, dinamikus, sokszor már a durvaság határát súroló meccset játszottunk. Nagyon örülök annak, hogy kétszer is fel tudtunk állni vesztett állásból, fontos pontokat gyűjtöttünk be.

Szerző: KTE/kteakademia.hu