Két döntetlen Kaposváron

Az U17 és az U16 is döntetlent játszott. 

Az U17-es és az U16-os korosztály idegenben lépett pályára a Kaposvár vendégeként. Mindkét korosztály ponttal térhetett haza, az idősebbek igazán gólgazdag meccset játszottak.

A mérkőzés elején egy gyors akció végén vezetést szerzett a Kaposvár, akik ezután a saját térfelükre visszahúzódva próbáltak őrizni vezetésüket. A mieink hatalmas nyomást gyakoroltak a vendéglátókra, akik a félpályán is alig-alig jöttek át. A nyomás a 34. percben érett góllá, Faragó szép egyéni akció után egalizált. A második félidőben bátrabban játszott a Kaposvár, Orsós lövése a kapufán csattant, ezután Fekete került ziccerbe, de lövését hárította a kapus, majd a kontrából ismét a hazaiaknál volt az előny. A hajrában még nagyobb nyomást helyeztünk ellenfelünkre, a 79. percben Busa indította Faragót, akinek centerezését Edmilson vágta közelről a kapuba. Úgy tűnt a vezetést is meg tudjuk szerezni, több lehetőség is adódott előttünk, de  ehelyett ismét a hazaiak örülhettek. Egy előre vágott labda után Orsós cselezgetett, majd lőtte ki a hosszút. A csapat tartását mutatja, hogy nem adták fel, a rendes játékidő utolsó előtti percében Bessenyei hozta kihagyhatatlan helyzetbe Bakost, aki okosan tekert el a kimozduló kapus mellett, ezzel mentve egy pontot.

U17: Kaposvár – KTE LA 3-3 (1-1)

U17 II. osztály, 3. forduló

KTE: Berta – Barkóczi, Kovács, Száhl, Récsei – Treiber – Szedmák (Edmilson 56.), Kasztel (Busa 67.), Ugrai (Fekete 56.), Faragó (Bakos 88.) – Szalai (Bessenyei 67.).

Gól: Ángyán (3., 62.), Orsós (86.) ill. Faragó (34.), Edmilson (79.), Bakos (89.)

Király Dávid: A mérkőzés elején egy figyelmetlenségből gólt kaptunk, majd folyamatosan egyre nagyobb nyomást gyakoroltunk ellenfelünkre, akik gyakorlatilag át sem jöttek a félpályán. A második félidő már kiegyenlítettebb játékot hozott, de így is mi domináltunk. Nagyon sajnálom a fiúkat, mert sokkal többet tettek a győzelemért, mint a Kaposvár. Háromszor tudtunk egyenlíteni, ami a csapat erejét mutatja. Amennyiben ezt a remek játékot tudjuk a következő fordulókban is hozni, akkor a győzelem is párosulni fog mellé.

Az U16 meccse sem volt éppen unalmas, hiszen a gólok mellett kiállítások is voltak. Az első játékrészben nem sikerült felvennie a ritmust csapatunknak, egy oldalról belőtt szabadrúgásból aztán a hazaiak meg is szerezték a vezetést, mindenki előtt elment a labda, majd a kapuba hullott. A második félidőt aztán már sikerült jól kezdenie a KTE-nek, egy beadásra a csereként beálló Dénes érkezett középen. Noha a Kaposvár ezt követően kétszer is megfogyatkozott, fordítanunk már nem sikerült.

U16: Kaposvár – KTE LA 1-1 (1-0)

U16 II. osztály, 3. forduló

KTE: Cseh – Orlov, Kuchta, Bányai, Bódy (Dénes 31., Földi 86.)) – Csúri, Hatvani, Győrfi (Nagy L. 77.) – Bellák (Gulyás 46.), Bodor Z., Major.

Gól: Fehérvári (20.) ill. Dénes (55.)

Kiállítva: Ádám (63.), Schuller (87.) – mindkettő Kaposvár

Széchenyi Márton: Az első félidőben nem sikerült megvalósítani, amit elterveztünk, sajnos sok hibával játszottunk, de alapvetően rossz felfogásban is. A szünetben aztán sikerült rendezni a sorainkat, egy olyan félidőt produkáltunk, ahol a kialakított helyzetek alapján könnyedén fordíthattunk volna. Ez most nem sikerült, de a második játékrészben mutatott játék biztató a jövőre nézve.

Szerző: KTE/kteakademia.hu