Jövő héten alakulhat ki az U19-es Alap csoport végeredménye

Már elindultak a pótlások.

Érdekes helyzetben várja a tavaszi rajtot a KTE LA U19-es csapata, ugyanis egyelőre még nem tudják, melyik csoportban indulhatnak majd. Bár Lóczi Péter együttese minden őszi meccsét lejátszotta, a riválisok többet is elhalasztottak, melyeket a héten kezdtek el pótolni.

Nem a legjobban alakultak ezek a pótlások eddig, ugyanis az UTE a Budai FC elleni sikerével megelőzött minket, és az is biztos, hogy az Újpest FC is előttünk zár majd. Azonos pontszám esetén először a több győzelem, majd a gólkülönbség rangsorol, ebben a mutatóban a velünk azonos teljesítményt szállító pécsiek is előttünk állnak. Nekik egy meccsük még lesz, ezen legalább 6 – ha nem találnak be, akkor 5 – gólos vereséget kellene szenvedniük ahhoz, hogy megelőzhessük őket, erre azért kevés sansz mutatkozik.  

A KTE LA így a negyedik most a táblázaton, innentől hátrafelé kell tekintgetni, és van miért izgulni. A Szeged nagyon jól jött ki a halasztásokból, eddig mindkét meccsét behúzta riválisunk. Amennyiben az éllovas Újpest FC-t is megvernék február 17-én, úgy jobb gólkülönbséggel ők is elénk kerülnének. Leginkább ezen a találkozón múlik tehát a B-csoportos tagságunk, de a Vác sem adta fel még, nekik két meccsük maradt, ha azokat megnyernék, a Szegedet és minket is megelőznének, pontvesztés esetén viszont biztosan nem kerülhetnek elénk. A Vác február 12-én és 20-án pótolja ezeket a találkozókat.

Az U16-nak saját kezében a sorsa, az U17 már biztosan a C-csoportba kerül

Az új formában zajló bajnoki rendszert három korosztályban (U19, U17, U16) vezették be nyáron, mindhárom korosztályunk az Alap csoportba került, ahol a Kiemelthez hasonlóan 12 csapat szerepel. Itt 11 mérkőzés után hirdetnek végeredményt, majd három nyolcas csoportba osztják fel ennek alapján a mezőnyt: A, B és C. Az Alap csoport első négy helyezettje indulhat a B-csoportban, ahol aztán az első négy jövőre már a kiemelt bajnokságban kezdheti az őszt az A-csoport nyolc együttese mellett. Aki a C ligába kerül, annak a kiesés elkerülése a tét.

Az U17-es korosztály matematikai esélye már nem él, az U19 a többiek eredményétől függ, viszont az U16-nak saját kezében a sorsa, ha nyernek az UTE ellen az utolsó körben, akkor biztosan a négyben lesznek.

Szerző: KTE/kteakademia.hu