Jótékonysági gyűjtéssel zajlik idén a Danone Kupa

Barcelonában rendezik a nemzetközi döntőt. 

Évek óta népszerű és komoly téttel bíró rendezvény a Danone Focikupa a Gyermekekért, mely nemzetközi szinten is rengeteg ifjú labdarúgót mozgat meg. Az U12-es korosztály számára kiírt tornát jótékonysági akcióval is kiegészítették a szervezők.

Népszerű sorozat lett a Danone Focikupa

A KTE LA U12-es labdarúgói izgatottan várhatják a regionális tornát, hiszen a Danone Nations Cup idén is egy nemzetközi nagydöntővel zárul majd. Korábban például az Egyesült Államokban rendezték a finálét, idén Spanyolország, azon belül is Barcelona lesz majd a rendező októberben.

A KTE LA a szegedi régiós tornán vehet majd először részt, melyet április 23-án rendeznek. Összesen 12 helyszínen, 8-8 csapat harcolhat majd meg az országos döntőért, mindenhonnan az első helyezett jut majd tovább. Az így megmaradó 12 együttes közül is csak egy juthat el Barcelonába, úgyhogy biztosan nagyon izgalmas mérkőzések várnak majd a gyerekekre.

A Danone egy jótékonysági gyűjtéssel is egybekötötte az idei sorozatot, minden helyszínen várják a már nem használt, de jó állapotú sportfelszereléseket, ruhákat, cipőket, egyéb kiegészítőket. Bármit, ami örömet szerezhet egy gyermeknek.

Az adományokat akadémiánk is gyűjti, ezeket a korosztályos csapatok edzőinél, illetve a Széktói Stadionban is várjuk április 21-ig. Az így összegyűjtött sportfelszereléseket a KTE LA U12-es csapata fogja átadni a szegedi régiós tornán.

A Danone Kupa magyar facebook oldala ITT követhető! 

Szerző: KTE/kteakademia.hu