Jól szerepelt a Youth Talent Kupán az U11

Két csapattal indultak.

A KTE LA U11-es csapata 24 csapatot számláló mezőnyben vett részt a Youth Talent Kupán, ahol egyik együttes sem vallott szégyent.

Pelikán István értékelése: – Fontosnak tartjuk, hogy minél többen meg tudják tapasztalni azt a játék sebességet, amire ezeken a mérkőzéseken szükség van, ezáltal is tudjanak fejlődni. A fehér csapatunk nehezen indult az egyik legkiegyensúlyozottabb csoportban. Az első két mérkőzés után egy kis átszervezéssel sikerült magunkra találni, és továbbjutni a felsőházba, így utaztunk Diósdról Törökbálintra. Ott egy hármas csoportot az Olasz Focisuli és a Mogyoród csapataival játszhatunk a legjobb nyolcba kerülésért, körbeverés után rosszabb gólaránnyal estünk csak ki. Lila csapatunk minden mérkőzésén jól, kombinatívan és bátran játszott, pontatlanok voltak viszont a befejezéseknél, és így maradtak az alsó ágon. Itt a hármas csoportjukat magabiztosan nyerték. A négybe kerülésért nagy csatában, jó játékkal estek ki, egy olyan büntetőpárbajban, amit a játékvezető már háromszor lefújt, de elszámolás miatt mégis folytatódott a szétlövés. Itt a szerencse nem nekünk kedvezett, így nem jutottak be az alsó ági elődöntőkbe. Csapataink remekül helyt álltak az átszervezések után. Játékfelépítésben, játékszervezésben jók voltak a gyerekek. A helyzetkihasználáson kell sokat javítani, mert szoros mérkőzésen minden megoldás számít. Ezért is az ilyen mérkőzések a fejlesztő hatásúak a gyerekek számára. Ezzel befejeztük a kispályás időszakot, a következő héten már nagypályás mérkőzések következnek.

A keret: Farkas Zétény, Kriskó Zente, Csutak Ármin, Tapodi Bence, Nagy Arkadiusz, Ábrahám Zalán, Eiler Tamás, Csóka Dávid, Kocsis Nimród, Czibók Dávid, Bagi Benett, Nagyhmihály Áron, Madarász Ruben, Kárász Bence, Csikai Róbert.

Felkészítő edzők: Pelikán István, Kriss Zoltán, Kovács Zsolt, Fehérvári Noémi

Szerző: KTE/kteakademia.hu