Jól kezdett, de rosszul fejezte be a meccset az U19

Egy félidőnyi jó játék kevésnek bizonyult. 

Csordás Csaba együttese is az UTE ellen kezdte a bajnokságot hazai pályán, s bár az első félidőben kitűnően játszottak a fiatalok, a második félidőben több egyéni hibát is elkövettek.

Jól indult a találkozó, hiszen kitűnően futballozott az U19 az első játékrészben, ami helyzetekben is megmutatkozott. Ezek közül végül a 40. percben sikerült egyet gólra váltani, amikor egy hátulról éptíkező akció végén Kovács centerezett középre, Bashiri-Shahroodi pedig jól is érkezett a hosszún. Fordulás után nem tudta állandósítani ezt a teljesítményt a KTE LA, az UTE előbb büntetőből egyenlített, majd egy elkerülhető átlövés góllal meg is fordították az eredményt.

U19: KTE LA – UTE 1-2 (1-0)

U19 II. osztály, 1. forduló

KTE: Kovács D. – Richter, Vágó, Hirman, Szász – Daróczi, Török, Sallai (Antal 78.) – Kovács P., Lukács, Bashiri-Shahroodi (Drabik 69.)

Gól: Bashiri-Shahroodi (40.) ill. Bartusz (52.), Dombai (61.)

Csordás Csaba: Az első félidőben működött az, amit megbeszéltünk a meccs előtt. Taktikailag és mentálisan is rendben voltunk, jól játszottunk, helyzeteket alakítottunk, ebből egyet gólra is váltottunk. Szünetben megbeszéltük, hogy erre még egy 20 százalékot rá kellene tenni, de már az első percekben látszott, hogy dekoncentráltak vagyunk, folyamatosan dobtuk a lehetőségeket az ellenfélnek. Egy szerencsétlen büntetőből, illetve egy elkerülhető átlövésből fordítottak is, utána már hiába hajtottunk, nem sikerült egyenlíteni. Összességében két arcát mutatta a csapat, az első félidővel maximálisan elégedett lehetek, a másodikban elkövetett egyéni hibákat azonban mindenképpen javítanunk kell.

 

Szerző: KTE/kteakademia.hu