Jó felkészülésen van túl az U10

Elindult a Dunamenti Liga.

A KTE LA U10-es korosztálya a nyári felkészülés zárásaként, egyben az új idény megkezdéseként a Dunamenti Liga küzdelmeit kezdte meg hétvégén.

Pelikán István együttese szokásához híven igyekszik kihasználni a hétvégéket arra, hogy minél több mérkőzésen gyűjthessenek játékperceket a gyerekek. Most sem volt ez másként, hiszen tornákon, edzőmeccseken és egymás közötti játékokon is felmérhették a gyerekek képességeit.

– Az U10-es korosztály hetek óta tartó felkészülése sikeres volt, minden hétvégen volt lehetősége a játékosoknak pályára lépni jó iramú meccseken. Az Újpest ellen a Vasas minitornán, illetve az egymás elleni játékok során gyorsan belerázódtak a szezonba a srácok. Pedig nem volt egyszerű, hiszen a még folyamatosan ismerkednek az új felállási formával és az új posztokkal. Ezeket volt lehetőség gyakorolni, megtapasztalni a nagyobb pálya méreteit is. A gyerekeknek és nekünk, edzőknek is kihívásokkal teli szezon fog következni – mondta Pelikán István.

Hétvégén elindultak a Dunamenti Liga küzdelmei is, amit sikerrel vettek a gyerekek.

– Nagy elánnal vetették bele magukat a gyerekek a játékba. Az OFM elleni nagy különbségű győzelem kellő lökést adott. Az Eger ellen viszont nagy erőket kellett mozgósítani a győzelem érdekében, ami végül összejött. Meg kell jegyezni viszont, hogy sok olyan játékelem is felszínre került a torna során, amiket gyakorolni és fejleszteni kell a játékosokkal – értékelt Pelikán István. 

Szerző: KTE/kteakademia.hu