Idegenbeli sikerrel kezdett az U17 és az U16

Király Dávid és Széchenyi Márton is győzelemmel debütált. 

Az UTE otthonában kezdte a szezont a KTE LA U17 és U16, mindkét csapatunk kispadján egy-egy debütáló edzőnkkel. Az ifjú trénerek bemutatkozása jól sikerült, hiszen korosztályos csapataink az összes pontot elhozták a fővárosi liláktól.

Az U17 támadó felfogásban kezdte a találkozót, aminek hamar meg is lett az eredménye. Egy szép baloldali támadást követően Faragó tört a tizenhatoson belülre, közeli lövését azonban blokkolták a védők, pár perccel később egy jobboldali beadás suhant el mindenki előtt. A nyomás a 14. percben érett góllá, Faragó egyéni akciója után remekül adott be, a középen érkező Szalai nyolc méterről fejelt a kapuba. Ezután egyre jobban kezdett feljavulni az Újpest játéka, viszont védelmünk állta a sarat. A második félidőben a hazaiak négy csatárral próbáltak gólt szerezni, de Király Dávid együttese rendkívül szervezetten védekezett, egy-egy kontratámadás után akár el is dönthette volna a mérkőzést. Végül sikerült megőrizni a vezetést, így értékes három ponttal térhettek haza fiataljaink.

U17: UTE – KTE LA 0-1 (0-1)

U17 II. osztály, 1. forduló

KTE: Berta - Barkóczi, Treiber, Száhl, Récsei - Ugrai – Szalai (Kovács T. 84.), Fekete (Busa 61.), Kasztel, Faragó – Bessenyei (Szedmák 65.)

Gól: Szalai (14.)

Király Dávid: A tavalyi bajnok otthonában nyerni komoly fegyvertény. Az első 30 percben eldönthettük volna a mérkőzést, utána egyre nagyobb nyomást helyezett ránk az UTE, de igazán nagy lehetőségig nem jutottak el. A második játékrészben már ők domináltak, mi inkább kontrákból tudtunk veszélyeztetni. Csapatként nagyon jól teljesítettünk, mindenki kivette a részét a sikerből, gratulálok a csapatomnak!

Széchenyi Márton U16-os csapata is jól kezdte a szezont, az első félidőben uralták a meccset Újpesten, így Major találatával előnnyel vonulhattak az öltözőbe. A második félidőben fordult a kocka, az UTE kiegyenlített, sőt, kis szerencsével akár fordíthatott is volna. A hajrát végül ismét a mieink bírták jobban, 8 perc alatt három gólt is szereztek, így győztesen hagyhatták el a pályát.

U16: UTE – KTE LA 1-4 (0-1)

U16 II. osztály, 1. forduló

KTE: Cseh – Orlov, Kuchta, Bányai, Bódy (Gulyás 56.) – Csúri, Hatvani, Győrfi (Nagy 67.) – Bellák, Bodor Z., Major (Földi 89.).

Gól: Pajti (63.) ill. Major (24., 82.), Bodor Z. (88.), Földi (90.)

Széchenyi Márton: Úgy érzem, hogy két kiváló csapat találkozott egymással, kifejezetten jó volt azt látni, ahogy egymásnak feszül a 22 játékos, mindent megtéve a győzelemért. Rengeteg párharc, sok futás jellemezte az egész mérkőzést. Az első félidő egyértelműen a miénk volt, taktikailag rendkívül fegyelmezetten védekeztünk, szép akciókat vezettünk, a másodikban azonban volt egy negyedórás periódus, ahol még a döntetlen is veszélybe került. A végeredmény csalóka lehet, hiszen a 80. percben még 1-1 volt az eredményjelzőn. Végül a hajrában fizikailag jobban bírtuk, jobb döntéseket hoztunk, talán egy hajszálnyival jobban is akartuk a győzelmet, ennek köszönhető, hogy 3 ponttal távoztunk.

 

Szerző: KTE/kteakademia.hu