Hasznos edzőtáboron van túl a KTE LA U14

Egy hetük volt még jobban összecsiszolódni. 

Bódi Attila nagyon örül annak, hogy egy hetet Mátraházán tudtak tölteni, ahol a futballon túl is megismerhette a gyerekek szokásait. Az U14-es csapat edzője hiszi, hogy komoly munkával sikeresek lehetnek az élvonalban.

Milyen tapasztalat volt számotokra a mátraházi edzőtábor?

Nagyon örülök annak, hogy el tudtunk menni! Két hete dolgozom a gyerekekkel, kellett az, hogy jobban meg tudjam ismerni őket én is. Itt egész nap együtt voltunk, az edzésen túl is megismerhettem a szokásaikat. Még én is tanulom ezt a korosztályt, nem is volt egyszerű feladat azért 20 ilyen korú srácot felügyelni. Bizonyos szituációkban még nincs meg az a beidegződés és a fegyelem, ami egy edzőtáborban alap kell legyen, rengeteg energia van bennük, elég harsány és hangos is a társaság, de ez még életkori sajátosság. A hozzáállásuk viszont a plafon felett volt, egyetlen szavam sem lehetett rájuk, nagyon komolyan dolgoztak. Hiszem azt, hogy egy jó féléves munkának meglesz az eredménye, bajnoki szempontból viszont nincs időnk várni. Szakmai szempontból úgy kell ezt az őszt összerakni, hogy az irányelveink mentén haladva, de eredményesen is szerepeljünk az élvonalban.

Miként nézett ki a napi rutin?

Reggel 7-kor ébresztő, a reggeli után kimentünk a pályára, ott fél 11-ig dolgoztunk. Az ebédet követően jött a csendes pihenő, délután 5-kor pedig újra edzés volt. Kedden az Egerrel találkoztunk, akik vegyes csapattal érkeztek, több idősebb játékos is szerepelt náluk. Ez nekünk sem volt rossz, hiszen a bajnokságban is találkozhatunk majd fizikálisan erősebb ellenfelekkel. Öröm volt látni, hogy a játékosaim bátran belevetették magukat a párharcokba, akár két fejjel nagyobb srácokat is megállítottak, egy pillanatra sem féltek. Futballban egyértelműen föléjük nőttünk, a 8-2-es eredmény reális. Zárásként a Mezőkövesd volt az ellenfelünk, akiknél nagy átalakulás volt az U14-ben, a komplett csapatuk kicserélődött. Ez látszott is a 16-1-es végeredményen. Nem kell egy pillanatra sem elszállnunk, ugyanakkor a gyerekek sokat tettek le az asztalra, nagyon meg vagyok velük elégedve.

A helyszín maga milyen volt?

Csak felsőfokon tudok beszélni róla, ha bármilyen hiba is volt, azt azonnal, példaértékű hozzáállással orvosolták, mindent megoldottak. Klasszikus szállodai körülmények vártak minket, minden szoba és fürdő tiszta és rendezett volt. A pályák minősége, az öltözők és környezete kitűnő, még a nagy eső sem okozott gondot szerdán. Bár ott is meleg volt, de a levegő az teljesen más, mint itthon. Nagyon jól éreztük magunkat, mindennel meg voltunk elégedve.

Galéria facebook oldalunkon!

Szerző: KTE/kteakademia.hu