Három U19-es játékosunk is felnőtt csapathoz igazolt

Nyáron visszavárjuk őket.

A KTE LA U19-es csapata jól szerepelt az őszi szezonban, ennél azonban sokkal fontosabb, hogy a felnőtt csapatban 10 játékos is bemutatkozhatott tétmérkőzésen. Tehetséges kapusunk, Berta Csaba nyáron már a megye I-es KLC-hez került, pontosan azzal a céllal, hogy a felnőtt bajnokság légkörét is szokja, most további három játékos követi a példáját.

Lóczi Péter, az U19-es csapat edzője

A három játékos közül Barkóczi Ádám és Hatvani Dániel már tétmérkőzésen is bemutatkozhattak, míg Bodor Zoltán többször is mérkőzés keretben volt, felkészülési meccseken rendre pályára léphetett. A tavaszi szezonban mindhárman másik klubban fognak futballozni, Barkóczi a megye I-ben bajnoki címért küzdő Kiskőrösben rögtön két meccsen volt már kezdő, míg Hatvani és Bodor az NBIII. közép csoportjában szereplő Szegedi VSE-t erősíthetik majd.

„Meghatározó játékosaink távoztak a csapatból, de ennek nagyon örülünk, mert a fejlődési szempontokat figyelembe véve, minden játékos jó helyre került. Az U19-nél ez a fő célunk továbbra is, hogy a játékosokat a felnőtt futball irányába futtassuk ki, elsődlegesen a KTE-hez, másodsorban minél magasabban jegyzett csapatokba, ahogy az most is történt” – mondta Lóczi Péter, az U19-es csapat vezetőedzője.

Fontos hangsúlyozni, ez nem egy végleges búcsú, hiszen mindhárom fiatalt visszavárják, nyáron már remélhetőleg az NBII-es felnőtt felkészülésébe kapcsolódhatnak be. A munka során dőlhet el, hogy a szakmai stáb már számításba veszi-e őket, esetleg további tapasztalatgyűjtés következhet. A távozás olyannyira nem végleges egyébként, hogy a játékosok részben Kecskeméten fognak edzésre jelentkezni is.

„Ezek a játékosok - mint korosztályuk legtehetségesebb játékosai – most megmérettetik magukat a felnőttek között. Az a terv, hogy ezt a nyárig tartó időszakot most végig futballozzák a csapataikban, utána aztán a felkészülést már itt kezdhetik el. Mindhárman megfelelnek az NBII-es „fiatalszabály” követelményeinek is, így a stáb döntésen múlhat az, hogy már jövőre helyet kapnak-e a keretben. Az egyértelmű, hogy előrelépés lesz számukra NBIII-ban és megye I-es élcsapatban futballozni, hiszen nem a saját korosztályukkal kell csak felvenniük a versenyt. Mindhárman heti két-három alkalommal látogatni fogják a KTE edzéseit is, most is ott voltak, tehát nem szakadnak el a klubtól, vagy nálam, vagy Gombos Zsoltnál fognak mindig jelentkezni. Számolunk tehát velük, de úgy gondoltuk, fiókcsapat hiányában ez lehet a legjobb megoldás” – folytatta Lóczi Péter.  

Hatvani Dániel

Az U19 vezetőedzője szerint a legnagyobb lépés a váltással az lesz a játékosoknak, hogy kimozduljanak a komfortzónájukból, erre azonban mindenképpen szükség van ahhoz, hogy később minél eredményesebb felnőtt karriert fussanak be.

„Az edzőkkel, a vezetőkkel, a szülőkkel és a játékosokkal is átbeszéltük a helyzetet, én azt gondolom, hogy mindenki megértette, hogy ez a váltás a játékosok javát szolgálja. Azt kell látni, hogy egy kicsit ki kell mozdulniuk most a komfortzónából. Tavasszal előfordulhat, hogy egy picit több kudarc fogja őket érni, akár játékban, akár eredményességben, de ez is az ő érdeküket szolgálja, mert megerősödve térhetnek vissza nyáron. Egy példával érzékeltetve: nem a Dunaújváros ifi ellen fognak játszani, hanem mondjuk a Dabas felnőtt ellen. Egyéni fejlesztés szempontjából a legjobb megoldások születtek” – mondta Lóczi Péter.

Bodor Zoltán

Az U19-es csapatnak még egy távozója lesz, hiszen Györgye Márk Debrecenben folytatja pályafutását, őt a Loki végleg elvitte.

„Györgye Márk is egy nagyon értékes játékos volt, ő azonban végleg távozott. Biztos vagyok benne, hogy akár helyben is lett volna esélye odaférni a felnőtt csapathoz, de a DVSC tartalékcsapatában tavasszal akár ő is szerepet kaphat. Én magam, a csapat és az akadémia nevében mindenesetre sok sikert kívánok neki is, kívánjuk, hogy valósítsa meg álmait és céljait!" - zárta gondolatait Lóczi Péter. 

Szerző: KTE/kteakademia.hu