Három tornán járt a KTE LA U10

Tapasztalatot gyűjthettek.

A KTE LA U10-es csapata három tornán vett részt, korábban a Dunamenti Ligában, hétvégén pedig a Bozsik-programok során gyűjthettek játékperceket a gyerekek.

A Dunamenti Ligában a III. Kerület és az Ikraus volt az ellenfele a gyerekeknek:

– Két hosszabb meccset játszottunk az Ikarus és a Kerület ellen. Mindkét meccsen inkább a támadásvezetéseket és befejezéseket tudtuk gyakorolni. Ez kellően hatékony is volt, sok gólt lőttünk, szép összjátékok után. Mindenkinek megfelelő volt a hozzáállása, gratulálunk a fiúknak – értékelt Kovács Zsolt.

Ezzel párhuzamosan egy edzőmeccset is játszottak a gyerekek a KLC U11 ellen:

– Jó edzőpartnerrel találkoztunk, a lüktető mérkőzésen nagyon hatékonyan játszottunk. Védekezésben bátrak voltunk és határozottak. Támadásban sok jó egyéni megoldás és lendületesség jellemezte a csapatot. Jól építkeztünk és sok helyzetet alakítottunk ki. Gratulálunk a gyerekeknek a nagyszerű játékukhoz – mondta Pelikán István.

Most vasárnap a Bozsik-programon vett részt a társaság, ahol több csapattal is indultunk:

– Nagyszerű teljesítményt nyújtottak a gyerekek a körzeti programon. A mérkőzéseken sok szép támadást vezettek, hol a kényszerítő, hol az egyéni játék dominált. Gyönyörű gólokat szereztek, és amikor kellett, akkor küzdöttek a győzelemért. Szép teljesítmény volt, Kovács Zsolt, Kriss Zoltán és Kriss Máté edzők felügyelete mellett. A kiemelet tornára Baján került sor, ahol a hosszú utazás után kiválóan álltak bele a gyerekek a mérkőzésekbe. Már az első percben vezetést szereztünk, ez a lehengerlő támadójáték aztán kitartott egészen a torna végéig. Minden mérkőzésen mezőnyfölényben játszottunk, szebbnél szebb gólokat szereztek a gyerekek. Hátul jól zártunk, inkább kontrákból és mélységi passzokból volt helyzete ellenfeleinknek, de akkor meg a jó kapusteljesítményre számíthattunk. Nem csoda, hogy csupán egy gólt kaptunk a 112 perc alatt, ami nagyon szép teljesítmény – tette hozzá Pelikán István.

Szerző: KTE/kteakademia.hu