Három korosztálynak folytatódott a bajnokság

Újabb tornákat rendeztek.

A KTE LA U11, U10 és U9 Szegeden folytatta a kiemelt korosztályos bajnokságok küzdelmeit hétvégén, ismét jó erőkből álló ellenfelekkel szemben.

Pelikán István (U11): – Szombaton a Szeged, a Békéscsaba és a Szolnok volt az ellenfelünk a Szent Gellért Fórumban. Sok jó játékos van a korosztályban, mert a két sorunk hasonló szinten tudott teljesíteni. Minden mérkőzésünkön domináltunk, magasan védekeztünk, próbáltunk az ellenfél térfelén labdát szerezni és azokból gyors támadásokat építeni. Sok labdaszerzés sikerült, nagyon jól zártuk a mögöttünk lévő területeket. A helyzetkihasználásra viszont jobban kell figyelnünk, mert a sok lehetőségből keveset tudtunk gólra váltani. Nem voltunk elég határozottak, pontosak és gyorsak a kapu előtti szituációkban. Ellenfeleink kontrából, vagy a labdakihozatal hibáiból könnyű gólokat tudtak szerezni. Az egyensúlyon és a támadások befejezésén lehet javítani, akkor sokkal könnyebb lesz egy-egy mérkőzés. A gyerekek egész nap nagyon motiváltak voltak, nagy tempóban, jó minőségben fociztak. Vasárnap az első tavaszi Bozsik tornán is ott voltunk, négy mérkőzésünkön végig kezdeményezőek voltunk, sok helyzetet alakítottunk ki, de a hatékonyságon itt is látszott, hogy javítani kell. A labdakihozatalok szinte hiba nélkül sikerültek, néha az átmenetekbe pontatlanok voltunk. Több tetszetős akciót vezettünk, élvezték a srácok az egész délelőttöt. Több kiemelkedő teljesítmény is volt, a csapatból Nagy Arkadiusz kapott oklevelet.

Filus Gábor (U10): – Remek csapatok ellen fociztunk, remek szervezés mellett. Nagyon jól kezdtük a mérkőzéseket, végig koncentráltan, megfelelő intenzitással és sebességgel tudtuk játszani. Jól védekeztünk, abból a széleken szép támadásokat építettünk, amit gólokkal tudtunk befejezni. Gratulálni tudok a gyerekeknek a hétvégi teljesítményhez és hozzáálláshoz!

Fűkő Péter (U9): – Csapatunk egy része utazott el Szegedre. Azok a gyerekek kaptak főleg játéklehetőséget ezen a tornán, akik technikai és taktikai szempontok alapján fejlesztést igényeltek, esetleg eddig kevesebb játékperccel rendelkeztek. A gyerekek elszántsága, mentalitása nagyon pozitív volt. Úgy érzem, hogy minden szempontból értékes volt számukra ez a játéknap. Gratulálok a gyerekeknek, csak így tovább!

Szerző: KTE/kteakademia.hu