Három helyszínen remekelt az U9

Tornák és Dunamenti Liga.

Sűrű programja volt a KTE LA U9-nek, hiszen Pelikán István együttese Szolnokon, Szászbereken és a Dunamenti Ligán vett részt.

Szolnokon Pelikán István és Tarjányi Bence vezette az együttest, míg Szászberekre Rádi Zsolt utazott a fiatalokkal szombaton.

Pelikán István a szolnoki tornáról: – A 16 csapatos tornán mindkét együttesünk nagyon erősen és nagy lelkesedéssel kezdett, így hibátlan teljesítménnyel jutottunk tovább. Az egyenes kieséses szakaszban is szépen meneteltek, a döntőbe jutásért aztán már egymás ellen kellett játszani, ebből a fehér csapatunk jött ki győztesen ezúttal, egy góllal többet szerezve. A bronzmeccset és a döntőt is sikerült ezután megnyerni, így a szép játék mellé jó eredmények is párosultak ezen a fárasztó és hosszú napon. Minden helyzetben sok tanult elemet láttunk vissza a gyerekektől, akik mindent kiadtak magukból ezen a tornán.

Rádi Zsolt a szászbereki szereplésről: – A hét csapatos tornán körmérkőzéseket játszottunk. Négy győzelem mellett egy döntetlennel és egy vereséggel a második helyen végeztünk. A technikai és taktikai feladatokat is jól teljesítették a srácok. A befejezéseknél néha hibáztunk, nem mindig a megfelelő döntést hoztuk. A gyerekek jól alkalmazták az edzéseken gyakorolt egyéni és csapat taktikát, fegyelmezetten játszottak. Jók voltak az átmenetek, labdaszerzés után gyorsan az ellenfél kapuja elé tudtunk kerülni.

A vasárnapi Dunamenti Ligára Kovács Zsolt is elkísérte a csapatot Pelikán Istvánnal.

Pelikán István: – A gyerekek nagy motivációval léptek pályára az esős délutánon, ahol az időjárás nem törte meg a lendületüket, végig kreatívan, sok szép támadást építve, nagy fölényben játszottak. Befejezésekben voltak hibák, így nehezen tudtuk lezárni a mérkőzéseket, védekezésben is akadtak kihagyások, így szoros mérkőzéseken fejlődhettek ismét a gyerekek.

Szerző: KTE/kteakademia.hu