Hamarosan indulnak a bajnokságok

Kialakultak a beosztások.

Ezen a héten még a felkészülés zajlik korosztályos csapataink számára, de szeptember első hétvégéjén elrajtolnak a bajnokságok is. Összeszedtük, milyen sorozatokban indulnak idén a fiatalok.

Alapvetően nem történtek nagy változások a versenykiírásokban, így legtöbb csapatunk a megszokott rend szerint készülhet a rajtra. Az U19, U17, U16 korosztályok az országos Alap csoportba kaptak besorolást tavalyi szereplésük alapján, ahol 12 csapat szerepel, és 11 mérkőzésre kerül sor ősszel így. A tavaszi folytatás előtt a Kiemelt liga 12 csapatával kiegészülve jön majd az A, B, C csoport kialakítása a helyezések alapján.

Hasonló elv szerint épül fel az U15-ös és U14-es bajnokság is, szintén az Alap csoportba kerültek csapataink, itt viszont nem lesz csoportokra bontás tavasszal, két kört rendeznek. Az U13 és a U12 már tavaly is tabella nélküli bajnokságban szerepelt, ebben nem lesz változás, de egy nagyon erős, 8 klubos mezőnyben szerepelnek majd a gyerekek, ahol több körre kerülhet sor. 

A legkisebbek közül az U9, az U10 és az U11 számára idén is megrendezik a tornarendszerű országos bajnokságot, illetve a Dunamenti Ligában is elindulunk. Utóbbi sorozatban az U8 és az U7 is rajthoz áll.

Szerző: KTE/kteakademia.hu