Győzelmekkel zártuk a régiós bajnokságot

Az utolsó körben szabadnaposak lesznek csapataink. 

A KTE LA U13-as és U12-es csapata befejezte az őszi szezont, ráadásul a Szolnok elleni rangadókkal zártuk a bajnokságot. Az utolsó meccsek szépre sikeredtek, hiszen mindkét csapatunk nyerni tudott.

Az U13-as találkozón igazán szoros csata alakult ki, de az első félidőben a mieink akarata érvényesült jobban.  Bő 20 perc elteltével végül egy szép akciót góllal is fejeztünk be, Pusztai, Visinka és Tóth közvetítésével volt eredményes Balla. Bár a második játékrészben a Szolnok alaposan feljavult, a lila-fehér fiatalok példás küzdőszellemmel állták a sarat, így megtartották a vezetést.

U13: KTE LA – Szolnok 1-0 (1-0)

U13 I. osztály, Dél-Kelet, 12. forduló

KTE: Makádi – Balis, Tóth B., Jócsák, Visinka – Fodor – Szabados, Hajnal – Tóth L., Pusztai, Balla.

Csere: Polyák, Juhász, Mányoki, Nagy K., Horváth.

Gól: Balla (23.)

Sziegl Gábor: Két ellentétes félidőt láthattunk, az elsőben jól futballozva szereztünk vezetést, míg a másodikban remekül védekezve, helyenként a szerencsét sem nélkülözve sikerült megőriznünk a vezetést. 

Az U12-es korosztály is végletekig kiélezett csatát vett sikerrel, ami nem indult jól, hiszen már a 2. percben előnyhöz jutottak a vendégek. A szabadrúgást ugyan Móczó még hárította, de a kipattanónál már tehetetlen volt. Szerencsére gyorsan jött az egyenlítés, a 11. percben Nagy Bence kérte el kicsiben a szögletet, beadásra aztán Gyapjas érkezett fejjel. A harcos és küzdelmes találkozón végül felénk billent a mérleg nyelve, 49 perc elteltével Csizmadia Dániel fejezett be góllal egy kontrát.

U12: KTE LA – Szolnok 2-1 (1-1)

U12 I. osztály, Dél-Kelet, 12. forduló

KTE: Móczó – Bodnár, Gyapjas, Koncz, Lőrincz – Petényi, Losonczi, Doktor – Nagy B.

Csere: Gál, Csizmadia D., Bogdán.

Gól: Gyapjas (11.), Csizmadia D. (49.) ill. Nagy S. (2.)

Dócs Dániel: Egész héten magas intenzitással és nagy figyelemmel edzettünk, hiszen rangadóra készültünk. Azt a Szolnokot fogadtuk, mely előttünk állt a tabellán, illetve két gólerős támadóval rendelkezik. Fel is hívtam a figyelmet rá, hogy legyünk hozzájuk közel, de rögtön a meccs elején elaludtunk, de szerencsére az edzéseken sokat gyakorolt fejjátékból sikerült gyorsan egyenlítenünk. A meccs színvonala alább esett ezt követően, két erős csapat oltotta ki egymás kombinatív játékát. Harcos, küzdelmes volt a második félidő is, a cserék után sem változott a játék képe. Csapatom sokat harcolt, a helyzetek is elkezdtek jönni 10 perc után, végül egy kontrából szereztük meg a győztes gólt. Az utolsó percekben a Szolnok nyomást helyezett ránk, de úgy gondolom több helyzetet alakítottunk ki, így megérdemelten nyertük meg a mérkőzést. Gratulálok a fiúknak, ez férfias meló volt!

Bár a 13 csapatos mezőnynek még egy forduló hátravan, az utolsó körben éppen a KTE LA lesz szabadnapos, így az őszi szezon nekünk véget ért. A második helyen álló U13-as korosztály pozíciója még változhat a riválisok eredményétől függően, az U12 mindenképpen a 7. helyen telel.

Szerző: KTE/kteakademia.hu