Győzelemmel ünnepelte a bajnoki címet az U16, ikszelt az U17

Megvan az arany! 

A KTE LA U16 abban a tudatban léphetett pályára a Budai FC vendégeként, hogy győzelemmel biztosan bajnokok lehetnek. Mint kiderült, erre sem volt már szükségük a Vidi veresége után, de ettől függetlenül szépen ünnepelték az aranyat. Az U17 immáron 7 meccs óta veretlen döntetlenével.

Az U17-es találkozón több olyan játékos is pályára lépett, akik az U19-ben is lehetőséget kaptak, ez a frissességen némileg érződött is. A Budai FC egy bal oldali beadás után meg is szerezte a vezetést, középen lemaradtunk az emberről. Szünetig rengeteg helyzetet dolgoztunk ki ezt követően, de végül egy kapu előtti kavarodásból született meg egyenlítő gólunk, Bessenyei talált be 11 méterről, egy okos helyzetfelismerést követően. A második félidőben Berta védései is kellettek, így összességében igazságosnak mondható eredmény született.

Az U16 még úgy futott ki a pályára, hogy nem tudták mit játszott a Vidi. Némi görcsösség érződött is a csapaton, a hazaiak meg is szerezték a vezetést, Kuchta csúsztatott bele szerencsétlen mozdulattal egy beívelésbe. Szünetben kiderült, hogy már így is bajnok csapatunk, ez meg is nyugtatta a játékosokat. Előbb Dénes beadását fejelte a kapuba Major, majd az ő kapusról kijövő lövését vágta be Csúri. A hajrában el is dőlt minden, ismét Major lövése jött ki a kapusról, amire aztán Győrfi érkezett.

U17: KTE LA – Budai FC 1-1 (1-1)

U17 II. osztály, 26. forduló

KTE: Berta – Barkóczi, Treiber (Gulyás 46.), Kovács – Edmilson, Kasztel, Fekete, Récsei, Szedmák – Bessenyei, Faragó (Földi 46.).

Gól: Horváth (8.) ill. Bessenyei (41.)

Széchenyi Márton: Fásultan és fáradtan játszottunk, nem voltunk elég éhesek, így kaptunk is egy gólt az elején. Sikerült feljavulni, akár öt gólt is lőhettünk volna a helyzetek alapján az első félidőben, végül egy kapu előtti kavarodásból egyenlítettünk. A második félidőben nem sikerült kellően felpörögni, Berta Csabi védései is kellettek a döntetlenhez. Ebben most ennyi volt, de szép sorozatban vagyunk, hiszen 7 meccs óta nem kaptunk ki. Összességében a heti munka és terhelés mellett, rendben voltak az akarati tényezők is, így a pozitívumokra koncentrálunk most is.

U16: Budai FC – KTE LA 1-3 (1-0)

U16 II. osztály, 26. forduló

KTE: Cseh – Dénes, Kuchta, Bányai, Vörös – Bellák, Hatvani, Csúri – Nagy, Bodor Z., Major.

Gól: Kuchta (31. – öngól), Major (49.), Csúri (78.), Győrfi (85.)

Széchenyi Márton: Tőlünk megszokott forgatókönyv alapján futballoztunk. Az első félidőben hátrányba kerültünk, majd a szünetről már úgy mentünk vissza, hogy megtudtuk, hogy bajnokok vagyunk. Ez kicsit megnyugtatott minket, így sikerült fordítanunk. Nagy motiváció volt a srácoknak az, hogy az ünneplést ne rontsuk el azzal, hogy kikapunk, mindent megtettek a győzelemért. Gratulálok mindenkinek az aranyhoz, az egész éves teljesítményhez!

 

Szerző: KTE/kteakademia.hu