Goretich Gergő gyorsan felvette az első osztály ritmusát

Bajáról érkezett az U15-ös korosztály új gólvágója. 

Nyáron Bajáról érkezett a KTE Labdarúgó Akadémiára Goretich Gergő, aki nem sokat tétlenkedett a beilleszkedéssel, 8 meccs után 7 gólnál tart az U15-ös élvonalban, amivel a góllövőlista harmadik helyét foglalja el.

Miért döntöttél úgy, hogy szülővárosodat elhagyva a KTE-hez igazolj nyáron?

Azért választottam a KTE-t, mert magasabb szinten, jobb bajnokságban szerettem volna játszani. A megyei válogatottból a csapat nagy részét ismertem, ez is segített a döntésben.

Gyorsan beilleszkedtél, elég csak a góljaid számát nézni ehhez. Milyen a csapatszellem?

Úgy gondolom, hogy nagyon jó csapatunk van, bő a keret és nagyon jó a hangulat öltözőben. Sok új barátot szereztem máris, jól érzem magam Kecskeméten. Tetszenek az edzések, a kollégium is nagyon jó.

Hogy tetszik az U15-ös élvonal, milyennek érzed a bajnokságot?

Sokkal másabb, mint a másodosztály, ahol tavaly játszottam. Szorosabbak a meccsek, gyorsabb a játék, magasabb a színvonal. Úgy érzem, már sikerült alkalmazkodnom az NBI-es iramhoz.

Édesapád a LUA Baja trénere, így gondolom ő is sok tanáccsal ellát. Miként zajlik a meccseid elemzése?

Sokat segített, sokat is foglalkozott velem külön, illetve mindig ellát tanácsokkal. Rendszeresen átbeszéljük a meccseimet, amikor tud, mindig ott van. Szigorú a tanulás és a foci terén is, mindig elmondja, hogy milyen plusz munkákat csináljak még az edzések mellett, legyen szó futásról, kapura lövésről, vagy erősítésről.

Nyáron az U15-ös válogatott keretébe is behívtak, milyen élmény volt?

Telkiben tartottak egy edzőtábort, ahol jó minőségű pályákon, pörgős és kemény edzéseken vettünk részt. Két edzés mellett két egymás közti játékra került sor, ezeken több gólt is szereztem. Előtte nagyon izgultam, de szerintem jól teljesítettem. Jól éreztem magam, remélem újra visszahívnak majd.

Milyen célokat tűztél ki erre a szezonra?

Sikeres, sérülésmentes, jó teljesítménnyel végig vitt szezon a célom. Személy szerint meg akarom őrizni a helyem a kezdőben, illetve megnyerni a gólkirályi címet, kiharcolni a helyem a válogatottban. A csapattal az a célunk, hogy minél jobb helyen végezzünk a bajnokságban.

 

Szerző: KTE/kteakademia.hu